2024.04.19, Péntek

Hétvégén tortafesztivál lesz Palotáson

Palotási Tortafesztivál

2017.05.15. 12:44

Torták,sütemények és édes alkotások versenyét rendezik minden évben Palotáson, immár 4. alkalommal. A családias légkörben zajló nap cukrászati bemutatókkal is vár mindenkit, a versenyre pedig bárki nevezhet, legyen az lelkes amatőr vagy cukrász.

Hirdetés

A versenyre május 20-án szombaton a Mihályfi Ernő Művelődési Ház és Könyvtárban kerül sor.



Egy nevező több kategóriában is indulhat.
Minden versenyző számára asztalt biztosítanak. Az asztalok mérete az előző évekhez hasonló lesz. 
A nevezett alkotás témájának megfelelő, ízléses díszítésről a versenyzőnek kell gondoskodnia (asztalterítő, tálca, dekoráció). A zsűrizéskor ezt is figyelembe veszik a zsűritagok.

Nevezési díj kategóriánként és nevezett alkotásonként 1.200 Ft, 
kivétel az Extra torta kategória melynek a nevezési díja: 12.000 Ft .

A helyszínen süteményjegyeket árusítanak, amelyeket a versenyzők által készített sütemények kóstolására használhatnak fel az érdeklődők. Az ebből befolyt összeg 50%-át a versenyzők visszakapják, az értékesített édességek után (a süteményjegyek átadása után).

A torták és a sütemények kategóriájában külön-külön díjazza a zsűri a cukrászok és amatőrök közül az első 3-3 legjobb alkotást. Minden további kategóriában az első 3 helyezett részesül díjazásban.
A zsűri által a fesztivál legjobb alkotásának minősített alkotás készítője a IV. Palotási Tortafesztivál Bajnoki kupa birtokosa lesz. Az Extra torta kategória abszolút győztese megnyeri a 2018. évi londoni Cake International részvételi lehetőségét.

A megjelent vendégek is szavazhatnak a számukra legjobban tetsző alkotásra, a belépéskor kapott regisztrációs jegyekkel, a helyszínen. A közönség által választott legjobb alkotás díjazásban, valamint minden versenyre nevező oklevélben részesül.

A belépés 14 év fölött 500 Ft, amelyért 2 db kóstolójegyet adnak ajándékba. Ezt a helyszínen bemutatott alkotások kóstolására használhatják fel. 

 

 

KitekintőPalotásPalotási TortafesztiválMihályfi Ernő Művelődési Ház és Könyvtár