2024.03.29, Péntek

Nemzetközi viadalt rendez a Pásztói AC

nogradsport.wordpress.com

2017.03.10. 12:16

Március 10-12. között a Pásztói Asztalitenisz Club lebonyolításában Budapesten az Ormai Asztalitenisz Csarnokban kerül megrendezésre a Hungarian Deaf Table Tennis Open hallássérült nemzetközi asztalitenisz verseny. A versenyen 9 ország (Japán, Anglia, Olaszország, Németország, Ausztria, Szlovákia, Litvánia, Norvégia és Magyarország) vesz részt.

Hirdetés

A pásztói születésű, több világversenyt is megjárt, a hallássérült magyar válogatott keret tagja, Bencsik Gergely az elmúlt év nyarán kezdeményezte egy a hazánkban hallássérültek részére lebonyolítandó Hungarian Deaf Table Tennis Open nevet viselő asztalitenisz verseny megrendezését. Ötletét, szervezési munkáját, siker koronázta, így március 10-12. között a hazaiak mellett 8 ország hallássérült asztaliteniszezői jönnek Budapestre, hogy az Ormai Asztalitenisz Csarnokban megküzdjenek egymással.

 

A sportági viadalt Bencsik Gergely fő szervezése mellett a Pásztói AC vezényli le. Az egyesület egyébként először áll egy ilyen rangos nemzetközi verseny megrendezése mellé.

Bencsik Imre Pásztói AC elnöke és Bencsik Gergely a verseny fő szervezője

 

Bencsik Imre a Pásztói AC elnöke: –Tudom, hogy milyen kevés verseny lehetőségük van a hallássérülteknek, a klub ezért is áll örömmel a kezdeményezés mellé. Bizakodunk, hogy sikeres lesz a hét végi verseny, de még jobban bízunk benne, hogy ennek később hagyománya lesz.”

 

A fővárosi nemzetközi asztalitenisz verseny támogatói között van a Pásztóról a Fabogár Kft.,a PCT Office, az Eglo Magyarország, valamint az MVM Ovit, a Magyar Országos Asztalitenisz Szövetség, Joola Magyarország, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, és a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

KitekintőPásztóPásztói Asztalitenisz Clubhallássérült nemzetközi asztalitenisz versenyasztalitenisz