2024.04.19, Péntek

Futós hétvége lesz

nogradsport.wordpress.com

2016.09.13. 13:18

A hét végén el lesznek kényeztetve a futni, kocogni szerető nógrádiak, hiszen Salgótarjánban tanévnyitó esti futást, míg Balassagyarmaton Zelenka István emlékversenyt szerveznek. Érdemes hát készíteni a futócipőket.

Hirdetés

Szeptember 16-án, pénteken a megyeszékhely önkormányzata második alkalommal rendez futóversenyt a Tanévnyitó fesztivál keretében. A 19.30 órakor, a Fő térről elrajtoló eseményen újra két táv közül választhatnak.

A rövidebb penzum (1 km) megkerüli a művelődési központot, és a Madách Gimnáziumnál fordul vissza a térre, míg a hosszabb (4 km) „megmássza” majd a Szerpentin utat is.

A nevezési lap letölthető a város honlapjáról, a nevezés díja 500 forint. Versenykiírás és Nevezési lap

 

 

Másnap, azaz 17-én, szombaton immáron kilencedik alkalommal rendezik meg a Zelenka István emlékversenyt, ezúttal is Balassagyarmat központjában, a Civitas fortissima tér környékén.

A program a legkisebbek futásával kezdődik majd 14 órakor, aztán az egyre idősebbek következnek, egyre hosszabb távokon. Az 5 kilométeres „City cross” rajtja 14.30 órakor lesz, itt az utca természetes akadályait is beépítették a szervezők az útvonalba. A legutolsó futam, a 10 kilométer 15 órakor rajtol el.

A versenyt Balassagyarmat város önkormányzatának támogatásával a BADISZVSE rendezi. Részletek a paloctriatlon.hu oldalon, előnevezni a versenyzek.hu honlapon is lehet.

A rendezvény idei apropója, hogy a névadó maratoni bajnok, az SBTC korábbi futója, Zelenka István idén decemberben lenne 115 esztendős.

Ajánljuk még