Helyi hírek

Az aerobik-sportedző, aki megmozgatja a környék lakóit

2016.10.29

A Coca-Cola Testébresztő Díj célja, hogy elismerjék azokat a szakembereket, akik helyi szinten sokat tesznek közösségük építéséért, így népszerűsítve a kiegyensúlyozott életmódot és a szabadidősportokat. Az elismeréssel járó 2 x 500 000 Ft-ot a két nyertes a közösségi sport további fejlesztésére fordíthatja.

Tíz éve alakult meg a salgótarjáni Penge Vívóakadémia

2016.10.27

Vertich Tamás vezetésével eredményes kis csoport alakult ki, a lelkes fiatalok méltóképpen őrizték a nógrádi megyeszékhely roppant eredményes vívósportjának hagyományait. Összefoglaltuk, mi történt ebben az egy évtizedben.

Pál Józsefre emlékeztek

2016.10.24

A néhai író-költő előtt tisztelegve második alkalommal szervezték meg a programot, mely a salgótarjáni régi temetőben Pál József sírjának megkoszorúzásával kezdődött.

Helyreállítják a Kazinczy utat a rézsűcsúszás után

2016.10.21

A helyreállításra Salgótarján önkormányzata vis maior pályázat keretében 27.000 e. Ft támogatásban részesült, a kivitelezési munka értéke 41.085 e Ft. A munkálatok befejezési határideje 2016. december 23.

Salgótarjánban futással emlékeznek

2016.10.20

Salgótarjánban jubileumi emlékfutást szerveznek, Hugyagon emlékművet avatnak az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján rendezett ünnepi megemlékezéseken.

A közművelődési intézmények fontosságáról tanácskoztak

2016.10.18

A vidéki közművelődés aktuális helyzetéről és fejlődési lehetőségeiről tartottak országos konferenciát a József Attila Művelődési Központban. Az országos szakmai találkozó szorosan kapcsolódott a művelődési központ fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő rendezvénysorozathoz.

Egy nap a nőkért Salgótarjánban

2016.10.17

Ez a nap színeiben és üzenetében is a tavalyi évhez hasonlóan több volt egy kicsit, mint az előző hat év: a nőkről a nőkért szól. Az emlőrák mellett a nemzetközi Globeathon mozgalomhoz csatlakozva a méhnyakrák elleni harcra is felhívták a figyelmet, mely a fiatal nők körében a második leggyakoribb daganatos betegség.

Jubileumot ültek a kerékpárosok

2016.10.15

25. évfordulóját ünnepelte a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület.

Magyarok Nagyasszonya búcsú a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen

2016.10.10

Mindkét napon folyamatos gyóntatást, tanításokat rendeztek, amelyek a hívek hitéletének elmélyítését segítették.

Sikeres volt a Kormányhivatal kihelyezett ügyfélszolgálata

2016.10.07

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának Nyugdíj-megállapítási és Adategyeztetési Osztálya október 3-án az Idősek Világnapja alkalmából immáron harmadik alkalommal rendhagyó, kihelyezett ügyfélszolgálatot tartott szűkebb hazánk pásztói, bátonyterenyei, rétsági és szécsényi járási hivatalában, valamint az osztály salgótarjáni és balassagyarmati ügyfélszolgálati irodáiban.

Medvelázban Nógrád

2016.10.06

Már több éve bizonyított tény, hogy Magyarország hegyvidéki erdeiben ismét megjelentek a barnamedvék.

Idősek világnapja és civil díjátadó ünnepség

2016.10.03

Salgótarján városa újra létrehozza az Idősügyi Tanács intézményét, mert az idősebb generációk véleménye, javaslatai fontosak ahhoz, hogy Salgótarján élhetőbb város legyen.

Példamutató a nógrádi Egyesület támogatása

2016.09.28

A földeken maradt termények feldolgozását tűzte ki célul, hogy az így elkészült befőttekkel és savanyúságokkal rászoruló családoknak segíthessenek. 

Unokázós csalót keres a rendőrség

2016.09.21

A balassagyarmati rendőrök a lakosság segítségét kérik.

Mindent vittek a nógrádi kormányhivatalnokok

2016.09.19

Megnyerte a Kormányhivatalok V. Foci Kupáját a Nógrád Megyei Kormányhivatal csapata: a múlt vasárnap Budapesten rendezett országos seregszemlén az ország mind a húsz kormányhivatala képviseltette magát a kispályás seregszemlén, amely végül egy drámai döntőt hozott, nógrádi sikerrel.

Kész arzenál a ceredi férfiaknál

2016.10.28

Elfogtak két ceredi férfit a rendőrök, az apánál és fiánál engedély nélkül tartott fegyvereket és lőszereket találtak.

Biomed tókerülő futás - közel négyszáz indulóval

2016.10.25

Hét végén, kellemes őszi idő fogadta azt a közel négyszáz, az ország minden tájékáról és külföldről, Szlovákiából érkezett futásra, kocogásra vállalkozó igazolt és amatőr sportolót kiegészülve az óvodásokkal, akik az idei, Palotáson megtartott jubileumi Biomed tókerülő futáson rész vettek.

Időseket köszöntöttek

2016.10.24

“Hol van az a nyár” címmel rendezett az idősek világnapjához kapcsolódó találkozót, ünnepi műsort a Belvárosi Nőklub a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.

Nógrádban lesz az országos terepduatlon döntő

2016.10.20

November 12-én Nőtincsen kerül megrendezésre az idei Terepduatlon országos bajnokság, amely a Szent Márton napi Duatlon Fesztiválon kapott helyet. A település korábban tereptriatlon versenyeknek adott helyet, de őszi terepen még nem volt ilyen.

56-os megemlékezés Bátonyterenyén

2016.10.19

Már pénteken megkezdődnek a programok filmvetítéssel, szombaton kispályás labdarúgótornával, majd a vasárnapi megemlékezésekkel folytatódnak.

A zöld terület gyarapításáért

2016.10.17

A Salgótarjáni Önkormányzat támogatásával, civil kezdeményezésre és a Mackóvár óvodába járó gyermekek bevonásával ültettek új fákat a Kistarján úton.

Ismét kutyák a piacon

2016.10.15

Állati JÓ Vasárnap október 16-án! 10 órától kutyás bemutatót tart az Ebtenyésztők Nógrád Megyei Egyesületének kutyaiskolája.

Kisebbségi nap Nagylócon

2016.10.14

A TKKM a nagylóci diákok részére tartott bűn- és balesetmegelőzési napot.

Határok nélküli partnerség konferencia

2016.10.08

A Közlekedéstudományi Egyesület tizedik alkalommal rendezte meg a “Határok nélküli partnerség” elnevezésű konferenciát, amelynek fő témái idén is a régió közlekedési és gazdasági fejlesztési lehetőségei voltak.

Megemlékeztek az aradi vértanúk napján

2016.10.07

Október 6-án, az aradi vértanúk napján a Somoskő Váralja Emlékparkban került sor a városi megemlékezésre és koszorúzásra, melyen a Madách Imre Gimnázium diákjai adtak ünnepi műsort.

Átvették az iskolák az esti futóverseny díjait és okleveleit

2016.10.05

A szeptember 16-án megrendezett esti futóversenyen legnagyobb létszámban résztvevő iskolák diákjai és tanáraik vehették át az eredményt elismerő okleveleket és a sportszer-vásárlási utalványokat.

120 éves az Aszód–Balassagyarmat–Losonc vasútvonal

2016.10.03

Vasúttörténeti kiállítással és fotótárlattal emlékeztek meg Magyarnándoron az Aszód–Balassagyarmat–Losonc vasútvonal megnyitásának 120. évfordulójáról. Az eseményen MÁV és a település önkormányzata együttműködési megállapodást írt alá.

Felújították a somlyóbányai sportpályát

2016.09.22

A városrészt jobbára nehéz szociális körülmények között élő családok lakják. A környékbeli fiatalok számára ezért is különösen örömteli az új sportolási, szórakozási lehetőséget adó pálya.

Egyeztettek a polgárőrök és a rendőrök

2016.09.20

A balassagyarmati rendőrök és polgárőrök tartották meg koordinációs értekezletüket a napokban, ahol a polgárőrök a határvadász-képzés feltételeiről is tájékoztatást kaphattak.

2 perc 14 másodperc alatt a tizennyolcadikra

2016.09.16

Hatodik alkalommal rendezte meg a Nógrád Megyei Lépcsőfutó Bajnokságot a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Salgótarjánban. A feladat nem más volt, mint az Erzsébet téren található Garzonház tizennyolc emeletét leküzdeni a lehető legrövidebb idő alatt.