2024.04.19, Péntek
Nógrád lakosságát is érinti ez a változás az áramszolgáltatásban
illusztráció - pixabay

Nógrád lakosságát is érinti ez a változás az áramszolgáltatásban

mti

2021.06.05. 07:16

A MEKH az MVM Nextet jelölte ki annak érdekében, hogy ősztől ellássa a mintegy 2,2 millió érintett ügyfelet.

Hirdetés

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-t jelölte ki, hogy 2021. szeptember 1-jétől biztosítsa a villamosenergia-ellátást az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. által egyetemes szolgáltatásban ellátott ügyfeleinek - közölte a MEKH és MVM az MTI-vel pénteken.

"Büszkeséggel tölt el minket, hogy a MEKH határozatában Magyarország piacvezető energiakereskedőjét, az MVM Nextet jelölte ki annak érdekében, hogy ősztől ellássa a mintegy 2,2 millió érintett ügyfelet Budapesten, valamint Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein - idézi a közlemény Kóbor Györgyöt, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatóját.      

A szolgáltatóváltás a tényleges villamosenergia-ellátást nem érinti. Az ügyfeleknek egyelőre nincsen teendőjük.

Az átadó ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt. köteles az átadásról az átvétellel érintett felhasználókat legkésőbb 2021. augusztus 1-ig tájékoztatni. Az átvevő MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. 2021. augusztus 15-ig köteles tájékoztatni az érintett felhasználókat. A szolgáltatóváltással kapcsolatos egyéb teendőkről az átadó és átvevő szolgáltatók részletesen tájékoztatják az ügyfeleiket - közölte a hivatal.