2024.04.20, Szombat
Jó ütemben halad Balassagyarmat honvédelmi sportközpontjának az építése

Jó ütemben halad Balassagyarmat honvédelmi sportközpontjának az építése

mti

2021.06.04. 13:06

Öt központ épül jelenleg, de további tíz központ megépítéséről már megszületett a kormányhatározat.

Hirdetés

Jó ütemben halad az országban az első öt honvédelmi sportközpont építése - mondta a Honvédelmi Sportszövetség elnöke pénteken Újfehértón, ahol megtekintette az épülő létesítményt.    

Simicskó István országgyűlési képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője a honvédelmi, hazafias nevelés fontos helyszíneinek nevezte az épülő sportközponthálózat részeit, amelyek - mint mondta - hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok jobban kötődjenek a szülőhelyükhöz.

Az újfehértói honvédelmi sportközpont az elsők között készül el, remélhetően már a szeptemberi iskolakezdésre, de jól haladnak a munkák Balassagyarmaton, Szarvason, Baján és Szigetváron is. További tíz központ megépítéséről pedig már megszületett a kormányhatározat - jelezte a politikus.

Simicskó István a nemzeti összetartozás napján idézte Klebelsberg Kunó egykori vallásügyi és közoktatási minisztert, aki azt mondta, háromféle hazafiság van, a szónokló, a kesergő és az alkotó, és ez utóbbit ajánlotta mindenkinek.   

Ez utóbbit testesítik meg szerinte a honvédelmi sportközpontok is, amelyek a közösségépítés helyszínei is lesznek. Azzal kapcsolatban, hol épülhetnek meg az intézmények, azt mondta: ez önkéntes vállalás kérdése, az önkormányzat biztosítja a telket, az állam pedig felépíti a honvédelmi sportközpontokat.

Helyi hírekhonvédelemBalassagyarmat