2024.04.19, Péntek
Diákok részére hirdettek fotó- és videópályázatot a klímatudatosságért Balassagyarmat térségében
illusztráció - pixabay

Diákok részére hirdettek fotó- és videópályázatot a klímatudatosságért Balassagyarmat térségében

MTI

2021.02.02. 09:36

Általános és középiskolás tanulók számára írtak ki fotó- és videópályázatot három nyugat-nógrádi településen, a fiatalok klímatudatosságának erősítésére.

Hirdetés

A verseny meghirdetője Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc önkormányzatainak konzorciuma, amely közösen dolgozik a térségi klímastratégián - tájékoztatott a konzorcium. Közleményükben azt írták, a Széchenyi 2020 program keretében 10,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósítják meg a "Balassagyarmati térségi klímastratégia kidolgozása" című projektet, melyben kiemelt feladat a helyi lakosság, azon belül is a fiatalok szemléletformálása.

A projekt egyik részeleme egy helyi tanulmányi verseny, mely során a tanulók megismerkedhetnek az éghajlatváltozás hatásaival, a problémákkal, és megoldási javaslatokat kaphatnak úgynevezett jó gyakorlatok bemutatásával, amelyet saját életükben is hasznosítani tudnak a klímavédelem területén.

Ehhez kapcsolódóan fotó- és videópályázatot hirdettek "Mit tehetek én?" címmel. A pályamunkáknak egy fotó vagy rövid videó elkészítésével kell választ adniuk arra, hogy mit tehet a lakosság szűkebb környezetében a Föld vízkészletének megóvása és körültekintő felhasználása érdekében.

A pályázaton Balassagyarmat, Ipolyszög és Patvarc általános és középiskolás tanulói vehetnek részt február 28-án éjfélig, az eredményhirdetés és a nyertes pályamunkák bemutatása a Víz világnapján, március 22-én lesz. Mindkét kategóriában az első három helyezettet díjazzák.

Helyi hírekBalassagyarmatIpolyszögPatvarcpályázatklímatudatos