2024.04.25, Csütörtök
Elkezdődik az új onkológiai centrum építése Salgótarjánban
Az onkológiai központ látványterve (concretemedia.hu)

Elkezdődik az új onkológiai centrum építése Salgótarjánban

magyarepitok.hu

2019.12.04. 07:23

Az EBH INVEST és a System Bau Trade munkájával egy négyemeletes új tömb épül a Szent Lázár Megyei Kórház fejlesztéseként.

Hirdetés

Új onkológiai centrum építése kezdődik meg Salgótarjánban az EBH INVEST Kft. és a System Bau Trade Kft. közös kivitelezésében több mint 5,6 milliárd forintból - derül ki az uniós közbeszerzési adatokból. Az új intézményt a Füleki utca 54-56. szám alatt a Szent Lázár Megyei Kórház 9 emeletes főépülete és a 4 emeletes gyermekgyógyászati épület közé, azokhoz csatlakozva építik meg.

A négyemeletes onkológiai létesítmény összesen közel 3500 négyzetméteres területtel épül meg, a földalatti szinten a speciális sugárterápiás berendezések számára szükséges környezetet alakítanak ki. A szintek közötti területi eloszlás az alábbiak szerint valósul meg:

  • alsó besugárzó-kezelő szint: 1021,98 m2,
  • földszint: 856,54 m2,
  • első szint: 518,26 m2,
  • második szint: 518,26 m2,
  • harmadik (részben gépészeti) szint: 543,78 m2,
  • negyedik szint (füstmentes lépcsőház): 19,46 m2.

A fejlesztés része az új sugárterápiás és egyéb eszközök, berendezések beszerzése mellett egy 104 férőhelyes parkoló megépítése is. A sugárterápiás kezelés jelenleg a legközelebb Budapesten vagy Miskolcon érhető el a nógrádiak számára, így a központ nagy előrelépés lesz a térségben élőknek az egészségügyi elláttás területén.

Az onkológiai központ épületének hátsó részén, az építési területen átfolyó patak lefedése után az átfolyás biztosítására közel 190 méter csőszerkezetet fektetnek le. A kivitelezők ezen kívül elvégzik az épület mellett folyó patak medrének módosítását és vasbeton szerkezettel lefedését is.

Helyi híreképítőipari cégekSalgótarjánegészségügySzent Lázár Megyei Kórházegészségügyi fejlesztéskórházfejlesztésEB Hungary Invest Kft.System Bau Trade Kft.