2024.03.29, Péntek
Pénzügyi témahét a balassagyarmati Dózsában

Pénzügyi témahét a balassagyarmati Dózsában

Balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola facebook

2018.03.20. 16:17

A balassagyarmati Dózsa György Általános Iskola is csatlakozott a nemzetközi Pénz7 rendezvénysorozathoz.

Hirdetés

A program célja, hogy felhívja a tanulók figyelmét a mindennapi pénzügyi tudatosságra, ezáltal is segítve a XXI. századi, használható gyakorlati ismeretek elsajátítását.
A felső tagozatos tanulók március 5-től 9-ig, egy héten keresztül minden matematika órán ezzel a témával foglalkoztak. Családi költségvetést készítettek, megismerkedtek a pénzügyi tervezés, megtakarítás jelentőségével és a bankok világával. Idén a Pénz7 pénzügyi témája az „Okosan a hitelekről” volt, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén. Az órákat színesítette, hogy a K&H Bankból érkező önkéntes pénzügyi szakembertől naprakész és hiteles információkhoz juthattak a gyerekek.


A témahét programjait egy jó hangulatú, élő „Gazdálkodj okosan!” társasjáték mintájára megszervezett vetélkedő zárta, ahol osztályonként 4 fős csapatok versengtek egymással. A játék során a témahéten megszerzett tudás és a szerencse vihette előre a csapatokat a tornateremben kialakított játékmezőn. A csapatok a kezdőtőkéjüket akár meg is többszörözhették, ha okosan tették fel tétjeiket egy-egy feladat megoldása során. A vetélkedőt az 5-6. osztályosoknál az 5.a, a 7-8. osztályosoknál pedig a 8.b osztály csapata nyerte. 


A témahét alkalmából rajpályázatot hirdettek a városi iskolák felső tagozatos tanulói számára, amelynek témája „Pénzzel kapcsolatos közmondások, szólások illusztrációja” volt. A rajzokból hamarosan kiállítás nyílik az iskola galériájában.

Galéria

Helyi hírekBalassagyarmatBalassagyarmati Dózsa György Általános IskolaPénz7