2024.04.19, Péntek
Egészséghidat építettek Tarjánban

Egészséghidat építettek Tarjánban

Salgótarjáni Szakképzési Centrum facebook

2018.01.03. 11:00

Az egészséges életmód népszerűsítése, s a mindennapokban szükséges egészségügyi ismeretek átadása a célja annak a többéves programsorozatnak, amelyet közösen működtet a salgótarjáni Hétszínvirág Tagóvoda, a SÁI Petőfi Sándor Tagiskola és az SSZC Kanizsai Dorottya Egészségügyi Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája.

Hirdetés


Ennek az együttműködésnek a keretében a karácsonyt megelőző időszakban rendszeresek a találkozók az ovisok, a Kanizsait továbbtanulásban szívesen választó petőfisek és az egészségügyi oktatási intézmény diákjai között.

A Salgótarjáni Szakképzési Centrum tagintézménye az elmúlt napokban három alkalommal is remek házigazdának bizonyult: előbb Sulyok Szilvia és Lászlók Lilla 1/15. évfolyamos ápoló-tanulók tartottak interaktív foglalkozást az ovisoknak, majd Kovács Dénes testnevelő tanár vezetésével a három intézmény gyermekei, tanulói játékos sporteseményen vettek részt.

Az ovisok és az általános iskolások a Kanizsai demonstrációs termeivel ismerkedtek Sáfrány Beáta és a 2/14. évfolyamos gyakorló ápoló-tanulók közreműködésével.

A közös programok, s a jó képességű diákok bevonásával szervezett foglalkozások nem csupán az egészségfejlesztési célokat szolgálják, de egyfajta egészséghidat is építenek. Ugyanis nagyban hozzájárulnak az Acélgyári úton lévő nevelési-oktatási intézmények szoros együttműködéséhez is – közölte Zsolnai Zsuzsanna, a Kanizsai tagintézmény-vezetője.

Helyi hírekSalgótarjáni Szakképzési Centrum