2024.03.28, Csütörtök
24 órán át horgásztak a tűzoltók Mihálygergén

24 órán át horgásztak a tűzoltók Mihálygergén

nograd.katasztrofavedelem.hu

2017.09.29. 14:34

Összesen huszonnégy órájába telt tizenkét tűzoltónak, hogy közel ötvenhét kilogrammnyi halat kifogjon a Komravölgyi víztározó vizéből.

Hirdetés

A tűzoltók szeptember huszonhetedikén délben kezdték a halhajszát az ötven hektáron elterülő tárózón. A versenyt Antal István tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki jó fogásokat és balesetmentes horgászatot kívánt a résztvevő hat csapatnak, majd szavait stílszerűen horgászoknak szóló jókívánsággal – görbüljön a bot – zárta. A megnyitót követően a szervezők tájékoztatták a versenyzőket a versenyszabályzatról, majd kisorsolták a párok helyeit a vízparton és délben kezdetét vette a verseny. Idén, az előző három évhez hasonlóan csak a pontyok és az amurok számítottak, emellett fontos volt, hogy méretük elérje az alsó határt, vagyis a pontynál a harminc centimétert, az amurnál pedig a negyven centimétert.

A Karancs völgyének festői környezetében elterülő Komravölgyi víztározón megrendezett IV. Nógrád Megyei Tűzoltó Horgászversenyen hat két főből álló tűzoltócsapat vett részt. A versenyzőkhöz az időjárás és a tó is kegyes volt, főleg a tavalyi versenyhez mérten, ahol összesen alig több, mint hat és fél kilogrammnyi halat sikerült fogni. Idén minden csapatnak jutott kapás, így összesen 56,74 kilogramm pontyot és amurt sikerült becserkészni.

A horgászverseny tegnap délben zárult. A huszonnégy óra alatt kifogott halmennyiség összesítését követően kiderült, hogy az első helyezett a Cserzsovszky Gábor tűzoltó zászlós és Szabó Tamás tűzoltó főtörzsőrmester alkotta Hátul-Izo csapat lett 17,56 kilogramm hallal, a második helyen a Szabó Csaba tűzoltó őrnagyból és Horváth Csaba tűzoltó századosból álló Csabik végeztek 14,34 kilogrammnyi uszonyossal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Fülöp László tűzoltó főtörzsőrmesterből és Borbás Tamás tűzoltó őrmesterből álló Fish Man csapat állhatott 8,1 kilogrammnyi kihorgászott hallal. Az első három helyezésért járó elismeréseket Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei igazgató adta át az okleveleket, serlegeket és ajándéktárgyakat. Különdíjat vehetett át a legnagyobb halat kifogó tűzoltó is: Szabó Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, aki 9,92 kilogrammos halat akasztott ki a vízből.

A záróünnepséget követően a szervezők és a versenyzők egy közös ebéddel zárták a 24órás horgászversenyt.

Galéria

Helyi hírekNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság