2024.04.26, Péntek
Megalakult a Nógrád Megyei Éghajlatváltozási Platform

Megalakult a Nógrád Megyei Éghajlatváltozási Platform

Skuczi Nándor facebook

2017.06.07. 14:03

A projekt hosszú távú célja, hogy a klímatudatos gondolkodás és a klímaváltozás hatásainak ismerete minél szélesebb körben elterjedhessen Nógrád megyében.

Hirdetés

Az „Éghajlat-változási platform létrehozása Nógrád megyében” című, KEHOP-1.2.0-15-2016-00015 azonosítószámú nyertes projekt keretében megyei klímastratégiai dokumentumok kidolgozására és széleskörű szemléletformálási program megvalósítására nyílik lehetőség.
A Nógrád Megyei Önkormányzat kezdeményezésére a Nógrád Megyei Éghajlatváltozási Platform megtartotta alakuló ülését.

 

 

A Platform létrehozásának célja a klímaváltozással kapcsolatos hírek, fejlesztési lehetőségek helyi szereplők részére történő eljuttatása, a klímaváltozással kapcsolatos fejlesztési igények, jó gyakorlatok felmérése, és összehangolása, a résztvevők közötti szakmai párbeszéd biztosítása.

A klímatudatosság elterjesztése érdekében több állomásból álló szemléletformálási programsorozat szervezésére kerül sor, ahol klímával kapcsolatos bemutatók, előadások, beszélgetések történnek. A programokat folyamatos kommunikációs tevékenység (sajtó megjelenés, online tanácsadás, riportok és rádióinterjúk készítése) kíséri. A szemléletformálási programokhoz kiadványok és reprezentációs anyagok készülnek. Ezen túlmenően - a szakmai- és civil szervezek delegáltjaiból álló - Platform a projekt során elkészülő Nógrád Megyei Klímastratégia megvalósításának folyamatát is nyomon követi.


 

Helyi hírekSalgótarjánNógrád Megyei Éghajlatváltozási Platformklímatudatos gondolkodás