2024.03.29, Péntek

Új oktatási lehetőségek nyílhatnak a hátrányos helyzetű diákoknak

salgotarjan.hu

2017.02.23. 15:10

Több országban már sikeresen működik az az oktatási módszer, amelyben a legtehetségesebb pedagógus hallgatók a leghátrányosabb helyzetben, a legszegényebb régiókban élő gyermekek között kezdik meg tanári munkájukat.

Hirdetés

 

Salgótarján és környéke oktatási szakembereinek egy csoportja a Városházán, a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány és a CEU szervezésében, interaktív műhelymunka keretében ismerhette meg a módszer részleteit. Dr. Bruce Burnett szociológus, a Queensland-i Műszaki Egyetem (Ausztrália) docense mutatta be az újszerű oktatási modell részleteit és osztotta meg tapasztalatait a helyi szakemberekkel.

 

Az eseményen részt vett Fekete Zsolt polgármester és Dániel Zoltán alpolgármester. Fekete Zsolt a helyi munkaerőpiac és az oktatási rendszer összefüggéseiről beszélt, illetve szólt a város oktatási szereplőinek bevonásával hamarosan megvalósuló egyezményről is.

 

A polgármester örömmel fogadta a szervezők kezdeményezését, amely a külföldön már bevált oktatási gyakorlat magyarországi meghonosítását tűzte ki célul, és amely a legszegényebb társadalmi rétegekben élő gyermekek számára is esélyt ad a hozzáférésre a magas szakmai színvonalú, minőségi oktatáshoz. A város oktatási és munkaerő-piaci fejlesztési koncepciójához illeszkedő gyakorlat salgótarjáni bevezetésére a város vezetése és a program szervezői is nyitottak, így ezen a téren további együttműködési lépésekre lehet számítani.

Helyi hírekSalgótarjánoktatáshátrányos helyzetű diákPressley Ridge