2024.03.28, Csütörtök
Adventi ünnepi rendezvénnyel zárta az évet a Rákellenes Liga
Magyar Rákellenes Liga Salgótarján facebook

Adventi ünnepi rendezvénnyel zárta az évet a Rákellenes Liga

rakliga.hu

2016.12.19. 13:14

A Magyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezete a STÉCÉ Kávéház Galériatermében tartotta adventi ünnepi rendezvényét mintegy 140 fő részvételével.

Hirdetés

„Az advent a csend, a várakozás, a befelé figyelés, a készülődés időszaka. Advent igazi lényege a lelki megtisztulás, az egymásra figyelés, a közös beszélgetések öröme. Lassítsuk le a gondolatainkat, figyeljünk egymásra. Ez a „belső rendrakás” mindennél fontosabb. Engedjük el rossz érzéseinket, legyünk elfogadóak, nagylelkűek, megbocsátók és önzetlenek.” - ezekkel a gondolatokkal vette kezdetét a műsor az elnök köszöntője után  a karácsonyi díszbe öltöztetett, gyertyafényes teremben.

Elsőként a Kanizsai Kamarakórus Barna Terézia vezetésével adott elő az adventi és karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó verses-zenés műsort, amelyet vastapssal jutalmazott a hallgatóság. A Kanizsai tagintézmény tanulói évek óta részesei az évzáró rendezvénynek és előadásaikkal emelik annak színvonalát és mindig nagy sikert aratnak.

 

Ezután felvételről a világhírű belga előadóművész, Helmut Lotti karácsonyi koncertjéből hangzottak el örökzöld klasszikusok.

 

A műsort az elnök pohárköszöntője zárta: „Kívánom, hogy adassék meg nekünk a szeretet, a békesség szent ajándéka. Jusson szép szóból, simogató, ölelő kezekből mindenkinek! „

A rendezvény svédasztalos megvendégeléssel, baráti beszélgetésekkel zárult.

Helyi hírekadventSalgótarjánMagyar Rákellenes Liga Salgótarjáni Alapszervezet