2024.03.28, Csütörtök

Palotáson önkormányzatot, Cserhátszentivánban polgármestert választanak vasárnap

mti

2016.11.18. 08:52

Nógrád megyében két időközi választást tartanak vasárnap. Cserhátszentivánban a polgármester halála miatt új településvezetőt, Palotáson önfeloszlatás miatt új polgármestert és képviselő-testületet választanak.

Hirdetés

Nagyné Kaszala Katalin Kitti, a mátraszőlősi közös önkormányzati hivatal aljegyzője elmondta: a cserhátszentiváni választáson négy jelölt indul a polgármesteri posztért, Siraky Attila (független), Bényei Zsolt (független), Vincze István (Magyar Munkáspárt) és Lord Eszter (független). A jelöltek közül Bényei Zsolt és Lord Eszter jelenleg is a képviselő-testület tagja, illetve Lord Eszter Cserhátszentiván alpolgármestere is.


A választást azért kell megtartani, mert Cserhátszentiván 2014-ben megválasztott polgármestere, a független Csóré István augusztus 21-én meghalt.    

 

Palotáson július 26-án oszlatta fel magát az önkormányzat - mondta el Tóth Gabriella jegyző.
A polgármesteri tisztségért két független jelölt indul: Szabó Mihály, aki 1998-tól, 18 éven át vezette Palotás községet és a 2014-ben képviselővé választott Komáromi Tibor, aki 2015 februárjától alpolgármesterként is dolgozik.


A hat képviselői helyre 25 jelölt pályázik, húszan függetlenek, öten a Magyar Munkáspárt színeiben mérettetik meg magukat.

Mint Palotás honlapján olvasható, a képviselő-testület július 26-án Szabó Mihály polgármester javaslatára négy igen és két nem szavazattal döntött az önfeloszlatásról, a polgármester azért indítványozta ezt, mert a testületen belüli együttműködés az utóbbi időben nem volt sikeres.

Helyi hírekpolgármesterválasztásCserhátszentivánképviselő testületPalotás