2024.04.19, Péntek
Kisebbségi nap Nagylócon

Kisebbségi nap Nagylócon

police.hu

2016.10.14. 14:28

A TKKM a nagylóci diákok részére tartott bűn- és balesetmegelőzési napot.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Területi Kisebbségi Kapcsolattartási Munkacsoportja bűn- és balesetmegelőzési napot tartott a nagylóci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola diákjai részére. 

 

A szakemberek az áldozattá válás, a bűnelkövetővé és szenvedélybeteggé válás elkerülésének lehetőségire hívták fel a figyelmet, majd az azt követő baleset-megelőzési előadáson a gyalogos és kerékpáros közlekedésről, a szabálytalan közlekedés veszélyeiről tartottak beszámolót, illetve vetítettek oktatófilmet. Az iskola udvarán kialakított ügyességi pályán a vállalkozó kedvűeknek lehetőségük nyílt a részeg és drogos szemüveg kipróbálására is.  

Az érdeklődők a nap folyamán megtekinthették a rendőrségi szolgálati gépjárműveket és eszközöket is, valamint a rendőri hivatással kapcsolatos kérdéseikre is választ kaptak. 

A rendezvény végén a Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ajándékokat - pedagógus naplót, órarendet, könyvjelzőt - adtak át a gyermekeknek és a pedagógusoknak, míg  a Szécsényi Rendőrkapitányság  tanítást segítő technikai eszközökkel segítette az iskolát.

Helyi hírekbűnmegelőzésbalesetmegelőzésnagylóc