2024.03.28, Csütörtök
Jubileumot ültek a kerékpárosok
Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület facebook

Jubileumot ültek a kerékpárosok

salgotarjan-turizmus.hu

2016.10.15. 12:14

25. évfordulóját ünnepelte a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület.

Hirdetés

A Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület 1991. tavaszán jött létre azzal a céllal, hogy az akkor még nagyon új sportág helyi szerelmeseit egy csapatba tömörítse.

Tagjai nem kis büszkeségére már sok sikeres programot szerveztek és bonyolítottak le annak ellenére, hogy szűk szponzori réteg támogatásából és a csekély mértékű tagdíjakból tartják el magukat.

Már 1991-ben két versenyt rendeztek Salgótarján környékén, és a sportág önálló Országos Szövetségének megalakításában szintén tevékeny szerepet vállaltak.
A Szövetség által szervezett első Országos Bajnokság 1993-as nyitófutamának rendezési jogát is elnyerték, melyet ünnepélyes keretek között Zwack Péter úr nyitott meg. 

Azóta is majdnem minden évben az Országos Bajnokság egy futamát rendezik meg.

1995-ben az Első Magyar Grundig Világkupa futam rajt-cél helyszínét Budapesten a mintegy 20 fős salgótarjáni versenyrendezői csapat biztosította. 

Az egyesület hangsúlyozottan amatőr jellegű, és ezek mellett nagy büszkeségükre szolgál, hogy 1997 - évben az egyesületek eredményességi pontversenyében a Salgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesület lett az első helyezett, és a magyar válogatott kerettagjai között a helyi versenyzők is megtalálhatók.

Fellelhetők a versenyzõk az összes szakágban, az egyesület soraiból már több Országos Bajnok is kikerült.
Parallelslalom Taglétszám 120 fő körüli, melyből kb. 40 fő az aktív tag. Az egyesület laza szervezettségű a tagság különösebb kötelezettséggel nem jár, a csekély mértékű tagdíj fizetését leszámítva.

Minden évben rendeznek pár éjszakai túrát is, ahol adóznak a lámpával való erdei száguldozás örömének és a tábortűz eloltása férfias ritusának is.

Van egy jó kis teljesítménytúra útvonaluk is a város körül, melyet "Negyvenhegybenegyben" elnevezéssel rendeznek és már két alkalommal az ország más szegletéből idelátogató barátaik is megízlelhettek!

Helyi hírekSalgótarjáni Hegyikerékpáros Egyesületteljesítménytúra