2024.04.20, Szombat

Határok nélküli partnerség konferencia

salgotarjan.hu

2016.10.08. 10:43

A Közlekedéstudományi Egyesület tizedik alkalommal rendezte meg a “Határok nélküli partnerség” elnevezésű konferenciát, amelynek fő témái idén is a régió közlekedési és gazdasági fejlesztési lehetőségei voltak.

Hirdetés

A konferencia résztvevői két nap alatt mindegy húsz előadást hallgathattak meg a témában, valamint lehetőség nyílt a térség döntéshozói és az egyes közlekedési ágazatok képviselőinek, szakembereinek közvetlen eszmecseréjére is. Salgótarján városát a tanácskozáson Fekete Zsolt polgármester és Huszár Máté alpolgármester képviselte.

 

Kecskés Zoltánné, a Közlekedéstudományi Egyesület titkára elmondta, hogy a közúti közlekedésben a térségnek örömteli előrelépést jelent a Magyarország és Szlovákia között létesített két új határátkelő, illetve a két ország közötti tárgyalásoknak köszönhetően belátható időn belül egy új Ipoly híd építésére is sor kerülhet.

 

Huszár Máté alpolgármester Salgótarján területfejlesztési operatív programját ismertette, amelyben szintén kiemelt szerepet játszik a közlekedésfejlesztés. Az uniós fejlesztési ciklusban a Salgótarján számára rendelkezésre álló forrásokból a város vezetése mintegy 2,5 milliárd forintot fog gazdaságfejlesztésre, így például iparterület- és úthálózat-fejlesztésre fordítani.

 

A rendezvény résztvevői egyetértettek abban, hogy a térség számára a turizmus az egyik kitörési lehetőség, amit nagyban segíthet a korszerű közlekedési infrastruktúra kialakítása.