2024.04.19, Péntek

A közművelődési intézmények fontosságáról tanácskoztak

salgotarjan.hu

2016.10.18. 15:27

A vidéki közművelődés aktuális helyzetéről és fejlődési lehetőségeiről tartottak országos konferenciát a József Attila Művelődési Központban. Az országos szakmai találkozó szorosan kapcsolódott a művelődési központ fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő rendezvénysorozathoz.

Hirdetés

 

Simon Lajos, a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. igazgatója köszöntőjében szólt arról, hogy az ötven éves jubileumi rendezvénysorozat egyik legkiemelkedőbb eseménye az országos közművelődési konferencia.

A városban működő, a közművelődésben fontos szerepet betöltő szervezetek munkáját Dániel Zoltán alpolgármester értékelte. Az alpolgármester szerint az emberi összetartozásnak tartalmat és formát adó, a közművelődésre épülő közösségek éltetik és erősítik a helyi társadalmat és a közművelődési intézmények biztosítják leginkább a kultúrához való hozzáférést, a kulturális esélyegyenlőséget.

A konferencián felszólalt az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkárságának főosztályvezetője is. Szedlacsek Emília többek között arról beszélt, hogy a közművelődés a közösségépítésen keresztül milyen meghatározó módon tud az egyéni sorsokon segíteni.

Helyi hírekközművelődés József Attila Művelődési Központ