2024.04.19, Péntek

Hétvégén rendezik a jubileumi Palóc Triatlont

nogradsport.wordpress.com

2016.07.14. 10:40

Aquatlon és váltócsapat országos bajnokság, triatlon utánpótlás ranglista és kiemelt sprint Amatőr Kupa, valamint olimpiai reménységek versenye.

Hirdetés

A hétvégén már a harmincadik Palóc Triatlont rendezik meg a balassagyarmati Nyírjesben Révész László tiszteletére. A három nap alatt több számban is megmérettetnek a résztvevők, hiszen a nógrádi város aquatlon országos bajnokságnak (péntek), triatlon váltócsapat országos bajnokság (vasárnap), utánpótlás ranglista futamnak és sprint amatőr kupa fordulónak (szombat) is helyt ad majd.

Az első nap, azaz péntek este 17:50-kor Triatlon utca névadására kerül sor a Tóparton, elsőként az országban. A megnyitóra 19:30-kor kerül sor Balassagyarmat főterén (Civitas Fortissima tér), majd élő koncerttel és ingyenes filmvetítéssel kedveskednek a már megérkezett versenyzők részére.

A verseny második napján (szombaton) 8:50-kor megkoszorúzzuk Révész Laci kopjafáját a verseny célterületén.

A rendezvény fővédnöke Medvácz Lajos, Balassagyarmat polgármestere lesz.

Versenypályára vonatkozó általános információk:

 úszás: tóban, várható vízhőmérséklet: 22-24ºC, vízmélység: 0,7-5 méter között

 depó: árnyékos területen, füves, homokos fövenyen, a depó kb. 40 m hosszú

 kerékpározás: Nyírjes és Csesztve között zárt pályán, végig kiváló minőségű aszfalton, szintkülönbség: 4km-en kb. 25m; 8km-en kb. 75m; 12km-en kb. 120m; 20km-en kb. 180m, a bolyozás csak az azonos futamban indultak között engedélyezett

 futás: zárt pályán, a tó körül, ligetes, erdei utakon, minimális szintkülönbséggel, frissítés 1000-1500m távolságokra

Megközelítés: A triatlon futamok ideje alatt szakaszosan útlezárásokkal biztosítják a versenypályát. A lezárások ideje alatt sárga nyilakkal kijelölt föld utakon közelíthető meg a versenyközpont. A 22-es úton érkezőknek a zárás ideje alatt az újkóvári elágazás felől egyszerűbb a megközelítés.

forrás: nogradsport.wordpress.com 

fotók: triatlon.hu