2024.04.26, Péntek

A tervezett ütemnek megfelelően haladnak az energetikai korszerűsítések

Nógrád Megyei Kormányhivatal

2017.05.30. 11:47

A Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései felhívásra benyújtott, vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt keretében a Nógrád Megyei Kormányhivatal öt ingatlana újul meg 2017-2018-ban.

Hirdetés

Az energia-megtakarítás a KEHOP program egyik kiemelt célja, s ennek eléréséhez járul hozzá a projektben megfogalmazott energetikai korszerűsítések megvalósítása.

 

Elsőként a Salgótarjáni Járási Hivatal Közlekedési Osztálya (Közlekedés Felügyelet) épületének felújítása valósul meg, melynek már a műszaki átadás-átvételi eljárása is megtörtént április végén. Az ingatlanon közel százmillió forintos ráfordításból teljes nyílászáró-cserét valósítottak meg, korszerűsítették a fűtési hálózatot, az épületre napelemeket, valamint hőszivattyús légkondícionáló rendszert telepítettek. Megvalósult a homlokzat és a tető szigetelése is. Az épületgépészeti rendszert számítógép vezérelt energiamenedzsment felügyeli.

 

A Kormányhivatal további három épületének energetikai fejlesztéseit kezdi el májusban. Ennek során megvalósul a megyeszékhelyen a Salgótarjáni Járási Hivatal Földhivatalának, Pásztón a Járási Hivatal Földhivatali Osztályának, valamint az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának korszerűsítése. A munkaterületek átadása a kivitelezők részére a pásztói helyszíneken már megtörtént. A mintegy százötven millió forintból megvalósuló fejlesztések még az idén befejeződnek.

 

A Megyeházát érintő, legnagyobb mértékű korszerűsítés előkészítése folyamatban van. Jelenleg a kivitelező közbeszerzési eljárással történő kiválasztása zajlik. Tervek szerint a korszerűsítési munkákat 2017 őszén el tudják kezdeni, a befejezés jövő nyárra prognosztizálható.

 

Országosan mintegy 25 milliárd forint értékű beruházás valósul meg KEHOP-5.2.2 támogatással, ami 268 kormányhivatali épület korszerűsítését jelenti. A tervezett beruházások egyharmada már el is készült.

GazdaságSalgótarjánNógrád Megyei KormányhivatalPásztóKEHOP programKözépületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései