2024.04.20, Szombat

Munkahelyteremtő beruházást támogat a kormány Nógrádban

kormany.hu

2017.02.13. 14:08

A salgótarjáni üveggyártó vállalat mintegy 770 millió forintos fejlesztését 385 millió forinttal segíti a kormány. A nagy múltú Salgglas Zrt. a közép-európai régió meghatározó járműipari üveggyártója lehet. A mostani támogatással nagy értékű kemence és vágó-csiszoló sor beszerzése valósulhat meg, valamint 35 új munkahelyet is létre tud hozni a vállalat.

Hirdetés

Magyarország akkor tud felzárkózni a világ legfejlettebb országaihoz, ha vállalataink erősek és fejlődőképesek – hangsúlyozta Varga Mihály a Salgglas Zrt. legújabb, kormánytámogatással megvalósuló fejlesztésének bejelentésekor.

A Nagyvállalati Beruházási Támogatási programmal valós piaci teljesítményre és fejlődésre képes hazai vállalatainkat segítjük abban, hogy megőrizzék és erősítsék a már elért pozícióikat.

A program keretében azokat a nagyvállalati beruházásokat támogatja a kormány, amelyek pozitív hatást gyakorolnak az adott térség munkaerőpiacára, illetve hozzájárulnak a regionális egyenlőtlenségek oldásához. Az idő bennünket igazolt, mivel mára már a világ fejlettebb országai is hasonló megoldásokat keresnek gazdasági növekedésük támogatásához – szögezte le a tárcavezető.

 

Nógrád megye növekedésének üteme meghaladja a hasonló adottságú régiókét, az egy főre jutó GDP alapján 2015-re a korábbi utolsóról az ötödik helyre lépett előre. A kormány, ahogyan az elmúlt hat évben, ezután is kiemelt figyelmet fordít a térségben a munkahelyteremtésre és a növekedés támogatására.

GazdaságSalgótarjánberuházásmunkahelyteremtésSalgglas Zrt.