Aktuális

Félmilliárdos fejlesztéssorozat indul Balassagyarmaton

2018.03.01

Balassagyarmat városközpontját rehabilitálják, óvodát újítanak fel és bölcsődét is építenek az Észak-Magyarországi megyében.

Kezdődnek a salgótarjáni Táncsics-napok

2018.03.01

Március elsején kezdődik és nyolc napon át tart a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája közel négy évtizedes hagyománnyal rendelkező programsorozata, a Táncsics-napok.

Három salgótarjáni atlétapalánta utazhat egy nemzetközi viadalra

2018.02.28

A napokban vált hivatalossá, hogy március elején a távolugró Kiss Dalma, és két középtávfutó, Oláh Bátor és Kovács Gyöngyvirág is szerepelhet egy nemzetközi fedettpályás viadalon, a németországi Dortmundban.

Bővül a nápolyigyártó üzem kapacitása Rétságon

2018.02.28

Az új nápolyigyártó és -csomagoló technológiával tíz tonnával növelik a jelenlegi 22 tonnás napi kapacitást.

5 tipp a biztonságos téli autóvezetéshez

2018.02.27

Az elmúlt napok újabb hideg és csapadékos, havas időszaka minden eddiginél nagyobb figyelmet követel az autósoktól. Csak téliesített autóval, türelmes vezetéssel garantálható a biztonságos közlekedés.

Nyílt nap a Rétsági Rendőrkapitányságon

2018.02.27

A rendőrkapitányság dolgozói közel negyven fiatal részére tartottak bemutatót a kapitányság épületében.

Keddtől vasárnapig felfüggeszti a kikapcsolásokat az Elmű-Émász

2018.02.26

Kikapcsolási moratóriumot hirdet keddtől vasárnapig az Elmű-Émász az extrém hideg idő miatt az Émász szolgáltatási területén, Borsod, Heves és Nógrád megyében.

Extrém hideg várható hétfőre Nógrádban

2018.02.25

A következő napokban ismét többfelé várható havazás, az erős szélben hófúvás. Folytatódik a lehűlés, csütörtökön, a tavasz első napján néhol mínusz 20 Celsius-foknál is hidegebb lehet, azután viszont melegedés kezdődik, a hét végén helyenként plusz 9 fok is lehet.

Házasság Hete Salgótarjánban

2018.02.24

Salgótarján önkormányzatának házasságkötő termében hét pár fogadott egymásnak örök hűséget a Házasság Hetében.

Teherautókat és buszokat ellenőriznek jövő héten a rendőrök

2018.02.23

Tehergépkocsikat és buszokat ellenőriznek hétfőn kezdődő többnapos akciójukban a rendőrök az ország közútjain - közölte a rendőrség pénteken honlapján.

Balassagyarmat gyermekosztálya a K&H gyógyvarázs támogatásával kezdi az évet

2018.02.23

Modern műszerekkel és szebb környezettel gazdagodik az ország 23 gyermekegészségügyi intézménye a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően.

Mérsékelten nőtt az influenza miatt orvoshoz forduló betegek száma

2018.02.21

A múlt héten, február 12. és 18. között 69 150 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez az előző hetinél 13,5 százalékkal több beteget jelent - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának legfrissebb, szerdán közzétett jelentéséből.

Digitális átállás előtt a hazai agrárium

2018.02.20

Többet termelni kevesebb ráfordítással, ez a kihívás áll az európai és a magyar agrárgazdaság előtt – mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Prega Science 2018 elnevezésű szakmai konferencia megnyitóján, Budapesten.

Hat ifjú tűzoltó kezdte meg szolgálatát Nógrád megyében

2018.02.19

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ február 16-án százhuszonhárom, frissen végzett tűzoltót bocsátott ki. Az újoncok közül hatan Nógrád megye mentő-tűzvédelmét erősítik mától.

Szervezeti átalakítást és 2 milliárd forintos beruházást hajtanak végre az Euronics-nál

2018.02.18

Az Euronics márkanevet Magyarországon használó cégcsoport a műszaki áruházláncot üzemeltető Vöröskő Kft.-nél szervezeti átalakítást, míg az ingatlanforgalmazással és -bérbeadással foglalkozó KEV Kft.-nél csaknem 2 milliárd forint értékű beruházást hajt végre idén.

16 éve tervezett árvízvédelmi beruházás érhet célba Nógrád megyében

2018.03.01

Bercel megmenekül a Gólya-patak rendszeres áradásaitól a Penta Kft. és a Tarjánvölgyi Kft. munkájának köszönhetően.

Madáretetés télen

2018.03.01

A Magyarországon áttelelő madarak etetése az összefüggő hótakaró idején kiemelten fontos, hiszen a madarak ebben az időszakban sokkal kevesebb táplálékhoz tudnak hozzájutni.

Az influenza az agy működését is befolyásolhatja

2018.02.28

Állatkísérletekkel állapították meg német tudósok.

Hangsúlyt kell helyezni az egész életen át tartó tanulásra

2018.02.28

A felnőttoktatásban figyelni kell a digitalizációval összefüggő ismeretanyag elsajátítására, a munkavállalóval szemben alapvető elvárás, hogy rendelkezzen alapvető informatikai ismeretekkel, a digitális világban sok esetben a számítógép végzi el a munkát.

Újabb fejlesztés indul az Ipoly Erdő Zrt. somoskői központjában

2018.02.27

A Szlovákia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Programban elnyert támogatásból fejleszti tovább a Somoskői Kirándulóközpontot az Ipoly Erdő Zrt.

Lehet, hogy itt a megoldás az egyik legveszélyesebb allergiára

2018.02.26

A közismert allergének közül a földimogyoró az egyik, ami már nagyon kis mennyiségben fogyasztva is életveszélyes tüneteket okozhat.

Tanácsok a lakosság számára a hideg káros hatásának mérséklésére

2018.02.26

A Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának lakossági tájékoztatója a hideg, téli időjárásra történő felkészülésről.

Az egyéni vállalkozóknak február 26-áig kell az szja-t bevallani

2018.02.25

Az egyéni vállalkozóknak február 26-ig kell benyújtaniuk 2017-es szja-bevallásukat és befizetniük az adót. Ez az evások és katások határideje is.

Salgótarjáni városrészek focitornája

2018.02.24

Hat, Salgótarján különböző területein élő gyerekcsapat lépett pályára a városrészek közötti focitornán. A Városi Sportcsarnokban idén már negyedik alkalommal megrendezett verseny ismét marandó élményt szerzett a gyerekeknek, akik közül többen már hosszú ideje készültek, hogy ismét a sportcsarnokban mérjék össze focitehetségüket.

Toborzás Salgótarjánban

2018.02.23

A toborzók Salgótarján Fő terén várták a határvadász-képzés érdeklődőket.

Több mint kilencmilliárdos fejlesztést terveznek Salgótarján idei költségvetésében

2018.02.22

Salgótarján közgyűlése csütörtökön elfogadta a város ez évi, 16,2 milliárd forintos költségvetését, amelyben 9,5 milliárd forint értékű fejlesztéseket terveznek.

330 millió forint kiegészítő támogatást kapnak a nemzetiségi iskolák és óvodák

2018.02.21

A nemzetiségi iskolák és óvodák 330 millió forint kiegészítő támogatást kapnak 2018-ra - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten, a támogató okiratok átadásakor a Parlamentben.

A magyar ápolók napját ünnepelték

2018.02.20

A betegek által igényelt törődést nem az épületek vagy a műszerek nyújtják, hanem az ápolók, ezért a kormány különösen megbecsüli a szakdolgozók munkáját - jelentette ki egészségügyért felelős államtitkár a magyar ápolók napja központi ünnepségén.

Ma kezdődik az aláírásgyűjtés

2018.02.19

Mától kaphatják meg a választási irodáktól a jelöltek és jelölőszervezetek az ajánlóíveket. Az áprilisi országgyűlési választáson jelöltként indulni szándékozóknak 500 érvényes támogató aláírást kell összegyűjteniük.

Szurdokpüspöki iskolája a legjobb versenyfelkészítő

2018.02.18

A „Legeredményesebb Versenyfelkészítő Iskola” vezetője és az első három helyezett, Kotroczó Zsombor, Gajder Gergő és Klein Dávid a Táncsics Gála díjkiosztóján, március 9-én veheti majd át a jutalmát.