Aktuális

Az első világháború katonáira emlékezett Salgótarján

2017.12.01

Az első világháború centenáriumi évfordulójának programsorozata keretében emlékeztek meg a 25. losonci gyalogezred katonáiról a Dornyai Béla Múzeumban november 29-én. Az eseményen Salgótarján város képviseletében Fekete Zsolt polgármester mondott ünnepi beszédet.

Salgótarján idén is csatlakozott a rendezvénysorozathoz

2017.11.30

A Magyar Tudomány Ünnepének kiemelt témája és mottója ez alkalommal az emberközpontú tudomány volt.

Épületenergetikai fejlesztéseket valósított meg a kormányhivatal Pásztón

2017.11.29

Ezúttal két megújult pásztói ingatlant adtak át az ügyeiket intéző állampolgároknak és a kormányhivatal dolgozóinak: a Pásztói Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Vasút utcai, továbbá a Földhivatali Osztály Fő utcán található épületét.

Büntetőeljárás indult a diósjenői mesterséges tórendszer ügyében

2017.11.29

Vízügyi hatósági eljárást és büntetőeljárást is kezdeményezett a Diósjenőn engedély nélkül létesített mesterséges tórendszer ügyében a Nógrád Megyei Főügyészség.

Elkészült a vizsgaszervezők listája

2017.11.28

Nógrád megyében 5 helyszínen, viszont csak a kilencedikbe jelentkezők tudnak felvételit írni.

Jól halad a balassagyarmati uszoda építése

2017.11.28

Az épületen már a bádogozási, és a külső festési munkák zajlanak, az uszodagépészet a helyén, megkezdődött a belső padozat burkolása is.

Átadták a salgótarjáni Gépipari iskola felújított tanműhelyét

2017.11.27

22,5 millió forintos felújítás valósult meg a Gépipari tanműhelyében.

Megkezdődött a felkészülés az e-ügyintézésre Nógrádban is

2017.11.27

Az elektronikus ügyintézésre kötelezett szervek 2018. január 01. napjától kötelesek az ügyek elektronikus intézését az e-ügyintézési törvényben meghatározottak szerint biztosítani.

Már alig van egészségtelen étel az iskolai büfékben

2017.11.26

A kormány intézkedéseinek köszönhetően már alig található egészségtelen étel az iskolai büfékben - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szombaton az Iskolabüfé fesztiválon.

Középdöntőben a Nógrád Táncegyüttes

2017.11.25

Újabb hat produkció jutott a Fölszállott a páva 5. évadában a középdöntőbe a péntek esti második, a Duna televízióban élőben közvetített elődöntőből.

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

2017.11.23

Péntek reggelre ismét nagy területen képződik sűrű köd. Napközben lassan javulnak a látási viszonyok, de az északi, északkeleti országrészben maradhatnak tartósan ködös tájak.

Sebességellenőrzés Nógrád megyében

2017.11.23

A mai napon a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az alábbi helyszíneken várható sebességmérés:

Üzenet a biztonságért Salgótarjánban is

2017.11.22

Közel ötszáz gyerek tekintette meg a nagy sikerrel zárult bűn- és baleset-megelőzési témájú táncprodukciókat.

Az integritás szempontjából is stabil rendszert működtet a Nógrád Megyei Kormányhivatal

2017.11.21

Integritás Napot rendezett a napokban állami tisztviselő számára a Nógrád Megyei Kormányhivatal. Az eseményen több százas létszámban megjelent hivatalnokok tájékoztatót hallhattak az Awarness Programról és a közigazgatáson belüli, korrupcióellenes fellépésről és a szervezeti integritás növeléséről.

Nógrád megyében valamennyi alap- és szakorvosi szakképesítés hiányszakmának minősül

2017.11.20

Közel ugyanannyi orvos hagyta el 2017 első hat hónapjában Magyarországot, mint egy évvel korábban, csak a fogorvosok elvándorlása csökkent.

Háromezer fogyasztó maradt áram nélkül Nógrádban

2017.11.30

A havazás miatt letört faágak vezetékszakadásokat okoztak.

Havazás miatt elakadt kamionok állnak Nógrádban

2017.11.30

Csütörtök reggel a havazás miatt a kapaszkodósávban elakadt kamionok álltak Nógrád megyében, írja a rendőrség. November 30-án, kora reggel a 2-es számú főút Szendehely és Katalinpuszta közötti szakaszán – a kapaszkodósávba lehúzódva – több kamion akadt el a havazás miatt csúszóssá vált úttesten.

Balassagyarmati díjazottakra várják a javaslatokat

2017.11.29

A díjak a Civitas Fortissima Emléknapon, a 2017. január 29-ei Ünnepi Képviselő-testületi ülésen kerülnek átadásra.

Zabaron hajnalban röpködtek a mínuszok

2017.11.28

Mínusz 10 fokot mértek az ország leghidegebb pontján.

A faállományok átalakításával állítják helyre a védett erdei élőhelyeket

2017.11.28

Az idegenhonos erdőtömbökben őshonos erdőfoltokat, facsoportokat telepítenek, ezzel biztosítják az egymástól távolabb lévő őshonos védett erdők közötti összeköttetést, javítják a területek ökológiai kapcsolatait. Biztosítják ezzel azt is, hogy egyes állatfajok, kisebb testű védett állatok távolabbi élőhelyeket is el tudjanak érni, ez pedig segíti a génáramlást az egyes populációk között.

Még most sem késő beadatni a védőoltást

2017.11.27

A megkapott vakcinának csak jótékony hatása lehet, így akár majd a járvány ideje alatt is beadatható az oltóanyag. Az influenzaszezon általában január közepén kezdődik és mintegy két hónappal később ér véget.

Közbiztonsági referensek vizsgáztak Nógrád megyében

2017.11.27

Összesen tizennyolc újonnan kijelölt, illetve megbízott közbiztonsági referens tett alapvizsgát a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében Palotáson és Salgótarjánban.

Véradóbarát munkahely címet nyerte el Salgótarján Önkormányzata

2017.11.26

Itt például ingyenes parkolást biztosítanak a több mint százszoros véradóknak a város egész területén.

A fontos gazdasági mutatókban továbbra is az utolsók közt van Nógrád megye

2017.11.25

A megyék rangsorában folyamatosan az utolsók között van Nógrád megye a fontosabb gazdasági mutatók alapján, mint az egy főre jutó GDP, az építőipari termelés vagy a beruházások teljesítményértéke - állapítják meg a megye múlt évi gazdasági folyamatait elemző TOP 50 című kiadványban.

Nyílt nap a Salgótarjáni Rendőrkapitányságon

2017.11.24

A megyeszékhelyen színes programokkal, bemutatókkal várták a rendőri hivatás iránt érdeklődő fiatalokat a rendőrök.

Bemutatták a Top 50-et és átadták a Nógrád megyei kamarai díjakat

2017.11.23

November 22-én a szécsényi Forgách-kastélyban mutatták be a Nógrád megye 2016. évét gazdasági szempontból bemutató TOP 50 című kiadványt, és átadták a kamara által alapított díjakat is.

Országos gyakorlaton Nógrád megye önkéntesei

2017.11.22

A téli időszak veszélyeire való felkészülés jegyében tartottak országos gyakorlatot a katasztrófavédelem, a rendőrség, a közútkezelő és az erdészet szakemberei Mátraszentimre térségében november 18-án, az önkéntes tűzoltók és a mentőszervezetek képviselőinek bevonásával.

Jó eséllyel pályázik Magyarország az EASTR 2019-es konferenciájának megrendezésére

2017.11.22

Ezúttal is a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr. Szabó Sándor képviselte Magyarországot a Területi Kormányhivatalok Európai Szervezetének (EASTR) értekezletén, melynek egyik fő témája a jövő évi, XXV. Európai Napok elnevezésű rendezvény előkészítése volt.

Huszonhat európai országot megelőzött Nógrád

2017.11.21

Autószerelést, boltívvakolást, robotirányítást, sőt újraélesztést is kipróbálhatnak azok, akik az Európai Szakképzés Hetében a Salgótarjáni Szakképzési Centrum valamelyik intézményébe ellátogatnak.

Hétfőtől forgalomkorlátozás okozhat torlódást az M3-ason mindkét irányban

2017.11.20

Hétfő reggel hét órától csütörtök 15 óráig Hatvan térségében az 59-es kilométerszelvény után mintegy 700 méteren vízátfolyást megszüntető, úgynevezett horonyvágási munkákat végeznek a szakemberek. Ugyanígy hétfőn kezdik Gödöllő térségében a 27-es és a 30-as kilométer szelvény között a zajvédő fal építési munkáit, a korlátozás itt péntek 15 óráig tart.