Aktuális

Hamarosan kezdődik a kullancsszezon

2018.03.11

Hamarosan kezdődik a kullancsszezon - hívta fel a figyelmet az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában Szlávik János infektológus főorvos, kiemelve: ajánlott beadatni a védőoltást, mert az szinte teljesen veszélytelen és hatékony védelmet jelent. 

Burkolás, festés és próbaüzem Balassagyarmaton az uszodában

2018.03.10

Megtörtént az uszoda gáz és vízi közműbekötése. Az elektromos bekötés, a WC-zuhanyzók fali szerelvényezése, a burkolás majd a festés után a próbaüzem van csak hátra.

Mélyponton az álláskeresők száma Nógrád megyében

2018.03.10

Nógrád megyében 2017-ben havonta átlagosan 11 534 álláskereső szerepelt a nyilvántartásokban; a 12 havi átlagot tükröző adat csak a kilencvenes évek elején volt alacsonyabb.

Április elejéig igényelhető a méhbetegségek elleni védekezés támogatása

2018.03.09

A Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján a méz termelésének és forgalmazásának támogatása keretében igényelhető a varroa atka, a nozematózis, illetve az egyéb kártevők, betegségek elleni gyógyszeres védekezés támogatása.

Köd Salgótarjánban

2018.03.09

Komka Péter kápráztat el bennünket ködös salgótarjáni fotóival 2018. március 9-én.

Két elektromos autó került a Nógrád Megyei Kormányhivatal flottájába

2018.03.08

A környezetbarát, károsanyag-kibocsátás nélkül működő személyautókat hétfőn délelőtt vette át az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft. képviselőitől Dr. Kalocsai Péter, a Nógrád Megyei Kormányhivatal főigazgatója.

Az idén is lesz alkotói pályázat

2018.03.07

Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére. A műveket május 3-ig kell eljuttatni a megyei, fővárosi katasztrófavédelmi igazgatóságra.

Szabályszerűen igényelt költségvetési támogatásokat a Hit Gyülekezete

2018.03.07

Az intézmény Salgótarjánban is lát el oktatási-nevelési feladatokat.

Ismét tízezer forintos Erzsébet-utalványt kaphatnak a nyugdíjasok

2018.03.06

Az Idősek Tanácsa azt javasolja a kormánynak, hogy a közelgő ünnepek előtt ismét tízezer forintos Erzsébet-utalványt kapjanak a nyugdíjasok - jelentette be Novák Katalin a tanács ülése utáni sajtótájékoztatón.

Új sportcsarnokot építenek Balassagyarmaton

2018.03.06

Megérkezett a Nemzeti Sportközpontok Nádor útra építendő új Kézilabda csarnok látványterve.

Enyedi Ildikó: Én egy boldog ember vagyok

2018.03.05

Nagy kaland és boldogság volt a Testről és lélekről című mozin dolgozni, és ami történt a filmmel, azt bizonyítja, hogy jól dolgoztunk – mondta Enyedi Ildikó, aki az Oscar-gála után nyilatkozott az M1-nek.

Hideg hétkezdet után jelentős melegedés várható

2018.03.05

A hét első felében még mínuszokra, néhol hóra, ónos esőre kell készülni. Ezzel együtt melegszik az idő: a hétvégén már plusz 15 fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Zöldterület fejlesztésre nyert Balassagyarmat 238,5 milliót

2018.03.04

A fejlesztés részeként közpark, futópálya, játszótér, szabadtéri tornapálya, kerékpáros-gördeszka-roller extrém sportpálya létesül, illetve a meglévő növényfelület rehabilitációja is megtörténik.

Elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés

2018.03.03

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően, idén tavasszal is sor kerül a Húsvétkor hagyományosan fogyasztott, valamint a szezonális élelmiszerek fokozott ellenőrzésére.

Ötven év felettiek focitornáját rendezték Balassagyarmaton

2018.03.02

A balassagyarmati öregfiúk labdarúgó csapata 2018. február 25-én, szombaton rendezte meg labdarúgó tornáját, melyet a 2002 augusztusában elhunyt egykori elnökük, Horváth Béla emlékére már hatodik alkalommal szerveztek meg.

Helyi foglalkoztatási együttműködések megvalósítása Nógrád megyében

2018.03.10

Az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban a megyei és helyi szereplők számára a foglalkoztatás-növelést célzó megyei és helyi foglalkoztatási együttműködések, partnerségek, paktumok létrehozatalára és a paktumok képzési és foglalkoztatási programjai megvalósítása érdekében Felhívást tett közzé Terület- és településfejlesztési Operatív Program címmel.

Az iparbiztonsági szakterület tartott felkészítést

2018.03.10

A Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, valamint a salgótarjáni és balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség hatósági feladatokat ellátó, három évnél kevesebb szakmai gyakorlattal rendelkező kollégái, továbbá a veszélyesáru-szállítás ellenőrzését végző személyi állomány részére tartottak felkészítést Salgótarjánban.

Palóc Nő-Köz-Pont indul Nagyorosziban

2018.03.09

Céljuk egy olyan térségi szerepkörű, Nyugat-Nógrádi komplex program létrehozása, amely hozzájárul a nők helyzetének javításához.

A második negyedévben érkezik a téli rezsicsökkentés

2018.03.09

A gázzal fűtők és a távfűtéses háztartások számláján is jóváírnak 12 ezer forintot a második negyedévben - közölte a Miniszterelnökséget vezető Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy emellett megemelik a szociális tűzifa támogatását.

Célszerű átnézni az adóbevallási-tervezeteket

2018.03.08

Aki egyetért a tervezettel, annak - az őstermelőket és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeket kivéve - nem kell tennie semmit, a tervezet május 22-én hivatalos szja-bevallássá válik. A dokumentumot azonban célszerű átnézni annak érdekében, hogy biztosan a helyes adatokat tartalmazza.

A nógrádi közigazgatás egyik legmeghatározóbb szakemberétől búcsúzunk

2018.03.07

2018. március 2-án, 62 éves korában, súlyos betegség után elhunyt Dr. Mótyán János, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztályának vezetője.

Kőedény-kiállítással nyílik meg a turistaszezon a Füleki Vármúzeumban

2018.03.07

A Rozsnyói Bányászati Múzeum A murányi kőedény emlékezete című időszaki kiállítása a Fülek városával szoros kapcsolatban álló murányi manufaktúra történetébe nyújt betekintést, amelyet a Koháryak alapítottak, majd a Coburgok vettek át. Ez főleg a manufaktúra kezdeti időszakában, az edények ornamentikáján is megmutatkozott

Láthatatlan munka napja Salgótarjánban

2018.03.06

Egyrészt a közelgő Nemzetközi Nőnap, másrészt a “Láthatatlan munka napja” alkalmából tartottak találkozót Salgótarjánban március 3-án a Mozgáskorlátozottak Egymást Segítő Egyesületének szervezésében.

Nőnapot ünnepeltek Pálfalván

2018.03.06

Szombaton a Zagyvapálfalvai Nyugdíjas Bányász Alapszervezet tartotta szokásos nőnapi rendezvényét.

Családbarát szülészetek kialakítására lehet pályázni

2018.03.05

Családbarát szülészetek kialakítására pályázhatnak intézmények tízmilliárd forint keretösszegben - jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Salgótarjániak a legjobb desszertcsomagolók

2018.03.05

Országos első helyezést ért el a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakmunkásképző Iskolája csapata a hétvégén, Kiskunfélegyházán tartott csomagolási versenyben.

Nőnapi adórevizorok Nógrádban

2018.03.04

A revizorok a Nőnaphoz kapcsolódóan március 8-áig kiemelt figyelmet fordítanak a virág- és ajándékkereskedők, valamint az édességárusítók és a cukrászdák ellenőrzésére.

A polgári védelem napján

2018.03.03

A Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából tartottak március elsején délután megemlékezést Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületében. A délelőtt Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon megrendezett központi ünnepségen miniszteri, illetve főigazgatói elismerést adományoztak két Nógrád megyei önkéntesnek.

Hidegfesztivált rendeznének Magyarország Szibériájában

2018.03.02

Pályázati támogatást nyertek az ötlet megvalósítására.

Családi ház felújítására fordították a vendégházra nyert pénzt Nógrádban

2018.03.02

Vendégház kialakításához nyert állami támogatást Nógrád megyében egy 27 éves nő, de a pénzt testvére házának felújítására fordította. Jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt vádat emelt ellene a Balassagyarmati Járási Ügyészség.