Aktuális

Zárva tartás a balassagyarmati kirendeltségen

2017.12.14

2017. december 15-én, pénteken az ügyfélfogadás szünetel.

Az első középdöntővel folytatódik pénteken a Fölszállott a páva

2017.12.13

A megyéből a Nógrád Táncegyüttes és Haraszti József várja a nézők szavazatait.

Folytatódott a „Finn módszeres˝ ellenőrzés Nógrádban

2017.12.13

Cél a balesetek megelőzése.

A téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek

2017.12.12

Az idei téli szünetben is igényelhetik a rászoruló tanulók szülei az ingyenes étkeztetést a gyermekeik számára - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkársága kedden az MTI-t.

Harminc éve a világörökség része megyénk kis faluja, Hollókő

2017.12.11

Harminc esztendővel ezelőtt, 1987. december 11-én az UNESCO eldöntötte, hogy két magyarországi helyszínt vesz fel a világörökség névjegyzékébe. Így a Budai Vár mellett Hollókő is felkerült a listára. Az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke is tiszteletét tette.

A salgótarjáni sortűzről készült Nincs kegyelem című film a Duna World műsorán

2017.12.09

A film története három szálon fut: játékfilmes jelenetekből, történészek és levéltárosok, valamint a túlélők érzelemdús beszámolóiból épül fel.

A fejlődő vállalkozások tízparancsolata

2017.12.08

A sikeres vállalkozás egyik legfontosabb alapja a minden részletre kiterjedő üzleti terv, de emellett érdemes több forrásból is tájékozódni a tapasztalt cégvezetőktől.

Piszkés-tető: csillagászat és turizmus

2017.12.08

Több százmillió forintos fejlesztéssel megújul a műszerpark a Piszkés-tetői csillagászati obszervatóriumban, amit Mátra egyik legkülönlegesebb turisztikai attrakciójának tartanak.

Varázsolj karácsonyi hangulatot otthonodba!

2017.12.07

Az adventi várakozás időszaka azt jelenti, hogy nyakunkon a karácsony. Van, aki ezt teherként éli meg, s vannak olyanok is, akik teljesen átszellemülten várják az ünnepeket. Tartozzunk bármelyik csoportba is, az újHÁZ Centrum szakértőinek tanácsát megfogadva csodás karácsonyi hangulatot teremthetünk otthonunkba, hogy aztán a következő hetek valóban emelkedett hangulatban, gyermeki izgalommal párosulva teljenek.

Ma több mint 70 ezer cég kap levelet a NAV-tól

2017.12.07

Ma kapja meg a személyes tájékoztatást az a több mint 70 ezer vállalkozás, amely a kisvállalati adó választásával a becsült számítások alapján legalább 10 százaléknyi közterhet spórolna jövőre. A próbaszámításokat minden cégnek érdemes elvégezni. Ebben segít a Nemzetgazdasági Minisztérium kiva-kalkulátora.

Több mint kétmilliárd forint értékű tűzoltótechnikát adtak Nógrád megyének

2017.12.06

Tizenöt hazai gyártású gépjárműfecskendőt és két új magasból mentő szert adtak át december hatodikán a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. Az átadott gépjárműfecskendők egyike Nógrád megye közbiztonságát erősíti a jövőben.

Országosan 72 százalékos az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága

2017.12.05

A krízisidőszak első hónapjában a hajléktalan emberek számára fenntartott éjjeli menedékhelyek kihasználtsága országosan 72 százalék volt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelő államtitkár kedden, budapesti sajtótájékoztatón.

Hamis kincstárjegyet akart beváltani a postán egy férfi Salgótarjánban

2017.12.05

Salgótarjáni Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a 31 éves Á. András ellen.

Bizonyítottak a nógrádi istálló emberei

2017.12.02

Nagy sikerrel rendezték meg Salgótarjánban a Felix Promotion profi bokszgáláját. A sportiroda vezetője, Rácz Félix is elismerően nyilatkozott.

A régi 20 000 forintos bankjegyek már csak idén használhatóak

2017.12.01

A régi - 2015 előtt kibocsátott - 20 ezer forintos bankjegyekkel már csak az idén év végéig lehet a vásárláskor fizetni, mert 2017. december 31-től a Magyar Nemzeti Bank bevonja azokat a forgalomból - közölte az MNB pénteken az MTI-vel.

Salgótarján készülődik az ünnepekre

2017.12.13

A Fő téren álló Mindenki karácsonyfája átadásával, az adventi gyertyák meggyújtásával, a sportcsarnokban megtartott hagyományos jótékonysági családi rendezvénnyel és a városrészenként külön megszervezett karácsonyváró programokkal elkezdődött az év végi ünnepi időszak.

Nógrádban átlagár alatt cseréltek gazdát szőlőterületek

2017.12.13

Tovább drágultak a termőföldek az év első hat hónapjában tavalyhoz képest - derül ki a győri székhelyű Agrotax Kft. felméréséből.

Palóc méhészek Szent Ambrus oltalmában

2017.12.12

Dr. Beer Miklós váci megyés püspök úr ünnepi szentmise keretében áldotta meg Kanyó Balázs nógrádsipeki fafaragó Szent Ambrust ábrázoló alkotását, és a talapzaton üvegekben lévő mézet.

Rendszámot olvas, biztonságot javít az új térfigyelő kamera Balasssagyarmaton

2017.12.11

Újabb kamerákkal bővült a napokban a város térfigyelő hálózata. Ezentúl a település bevezető szakaszain is árgus „szemekkel” követik majd a szerkezetek a gyalogosok, a kerékpárosok és a gépjárművek mozgását.

Közgyűlést tartott a Nógrád Megyei Tűzoltó Szövetség

2017.12.10

A megye önkéntes tűzoltó egyesületeit és létesítményi tűzoltóságait összefogó szervezet tizennyolc tagegyesülete képviseltette magát a rendezvényen, amelyet Szemerády Zoltán tűzoltó alezredes, szövetségi elnök nyitott meg.

3 millió forintot kaptak a nógrádi ovisok

2017.12.09

A karácsonyt megelőző időszakban az ELMŰ-ÉMÁSZ idén is jelentős adományokkal és nagyszabású jótékonysági programsorozattal támogatja a gyermekeket és a rászorulókat. Ezúttal is kiemelt figyelmet fordítanak a rászoruló, de tehetséges gyermekekre, fiatalokra, és elsősorban azoknak az intézményeknek nyújtanak támogatást, amelyek küldetésüknek tekintik a tehetséggondozást.

Minőségfejlesztés Ipolytarnócon

2017.12.08

2017. december 4-től 2018. február 28-ig szünetel az állandó nyitva tartás az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területen. Ebben az időszakban csak négy különleges túra erejéig nyit ki az Ősfenyő Belépő látogatóközpont.

Egyeztető értekezlet a nógrádi gyermekvédelmi tapasztalatokról

2017.12.07

A Nógrád Megyei Kormányhivatal a gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárási feladatok megvitatása céljából a bűnmegelőzésben érintett szakemberek részvételével Egyeztető értekezletet tartott.

200 milliós pályázatot nyert Balassagyarmat a fiatalokért

2017.12.07

Esély Otthon címmel pályázati támogatást nyert az önkormányzat komplex ifjúsági projektje, amelynek hat fő eleme van: 

Tűzoltók „repítették” el a beteg gyermekekhez a Mikulást

2017.12.06

Idén nem lehetett oka panaszra a Mikulásnak, Nógrád megye területét ugyanis még a legtöbb helyen mindig hó borítja – a rénszarvasszánok gond nélkül tudtak közlekedni. A városon belüli szánozás viszont a közút gondos munkája miatt már nehéz lett volna, így idén – csakúgy mint az előző sok-sok évhez hasonlóan – ismét tűzoltók juttatták el az őszszakállút a kórházak gyermekosztályaira.

Véradóbarát munkahely címet kapott Salgótarján

2017.12.06

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988-tól november 27-e a Véradók napja, amelynek központi ünnepségét idén november 24-én tartották Budapesten.

Nógrádiak is havon edzettek

2017.12.05

A napokban pár nógrádi fiatal már síelhetett is havon, hiszen a napokban Obertilliach-ban edzőtáborozott a junior biatlon válogatott. A magyar juniorok, egyik legkedveltebb helyszínünkön, az ausztriai Obertilliach-ban edzettek, köztük két nógrádi származású lánnyal, Veres Mirellával és Hegedűs Kittivel.

Befejeződött a Salgótarjáni Lorántffy Zsuzsanna Kollégium külső energetikai korszerűsítése

2017.12.03

A kollégium komfortosabbá válik, működtetése gazdaságosabb lesz, villamos-energia felhasználása pedig minimálisra csökken.

Naponta több száz adag meleg ételt osztanak ki Salgótarjánban a téli hónapokba

2017.12.02

A városi önkormányzat a Baptista Szeretetszolgálattal közösen egészen február végéig négy különböző helyszínen tud napi egy tál ételt biztosítani a rászorulóknak.

Forgalomkorlátozást rendeltek el a 2-es számú főúton Nógrád megyében!

2017.12.01

A 2-es számú főút Nógrád megyei teljes szakaszán korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömegű járművek közlekedését.