Aktuális

Naperőmű beruházások Nógrádban

2018.04.10

Balassagyarmat városa kiemelkedik a zöld beruházók közül, hiszen pályázatokon elnyert környezetvédelmi beruházásainak összértéke meghaladja a 3 milliárd forintot.

Életen át tartó tanulás Balassagyarmaton

2018.04.09

Az összegből 3 éven át Nyugdíjas Klubot, 55 év felettiek internetes képzését, Baba-mama klubot, Örökség Kulturális Műhelyt, Színjátszócsoportot, Képzőművészeti Szabadiskolát és művésztáborokat, Néptáncoktatást és táborokat illetve fotószakkört kell működtetniük.

Új űrszonda kutatja majd a Naprendszeren kívüli bolygókat

2018.04.08

Magyarországról az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézetének több kutatója is részt vesz a TESS asztrofizikai programjaiban.

Közel öthektárnyi terület égett le tegnap Nógrád megyében

2018.04.06

Négyszer vonultak szabadtéri tűz miatt a tűzoltók.

Idén is várják a fiatalokat a Szakma Sztár Fesztiválra

2018.04.06

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi a Szakma Sztár Fesztivált április 23-25 között, a Hungexpo területén. A versenyen azok a tehetséges fiatalok indulhatnak, akik bár még csak most fejezik be tanulmányaikat, már látszik: mesterségük legjobbjai lesznek. Az esemény támogatói között a tavalyi évhez hasonlóan most is ott lesz az újHÁZ Centrum, Magyarország egyik meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózata.

Megkezdődött Balassagyarmaton a régi buszpályaudvar bontása

2018.04.05

Már elbontásra kerültek az Ifjúsági úti egykori iskolaépület alapzatai, és a Köztársaság téri régi bölcsődeépület és a régi pályaudvar két egykori alumínium bódéja, a központi épület bontása várhatóan a hétvégéig tart.

1 % segítség = 100 % figyelem

2018.04.04

A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát. Az szja 1+1%-áról idén is, csakúgy, mint tavaly, május 22-ig lehet rendelkezni, szja-bevallási formától függetlenül.

Már több mint 360 fajt tartalmaz az okostelefonos Madárhatározó alkalmazás

2018.04.03

Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület által készített, Android és iOS rendszeren futó mobiltelefonos alkalmazásban így már megtalálható a túlnyomó többsége a Magyarországon valaha is megfigyelt, összesen 417 madárfajnak.

Új híd épül az Ipolyon Magyarország és Szlovákia között

2018.04.01

Az 54 méter hosszúra tervezett híd 2020-ra készül el.

Új jegyrendszer a Bükki Nemzeti Parknál

2018.03.31

Április 1-jén indul a lillafüredi Szent István-barlangban és Anna-barlangban, az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál, a szilvásváradi Millenniumi kilátóban, valamint a felsőtárkányi Nyugati kapu Látogatóközpontban.

" Legyen a sport a szenvedélyed" játékos vetélkedőt szerveztek Nógrád megyében

2018.03.29

„Legyen a sport a szenvedélyed!” elnevezésű programjának sikereiből kiindulva ebben az évben is elindította a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság megyei programsorozatát.

Nagycsütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények

2018.03.29

Nagycsütörtök estével kezdődik a nagyböjti időszak végét jelentő szent három nap a katolikus egyházban. Csütörtökön az utolsó vacsorára emlékeznek a keresztények.

A bátonyterenyei rendőrök közlekedési akciót tartottak

2018.03.28

Cél a balesetek megelőzése, az ittas járművezetők kiszűrése volt.

A Miniszterelnökség mintegy 23 milliárd forinttal segíti a falusi turizmus fejlesztését

2018.03.27

Egyebek mellett a falusi turizmus fejlesztését szolgálja az a mintegy 23 milliárd forint támogatás, amelyet a Miniszterelnökség első körben megítélt a Vidékfejlesztési Program nem mezőgazdasági tevékenységek támogatására meghirdetett pályázatában, ezáltal 550 vállalkozás részesülhet támogatásban - közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Virágvasárnap a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen

2018.03.25

A keresztények virágvasárnap emlékeznek Jézus jeruzsálemi bevonulására, valamint ekkor kezdődik a nagyhét, amely a húsvétra felkészítő nagyböjt utolsó időszaka. 

A feltöltőkártyás mobiltelefont használóknak idén is egyeztetniük kell adataikat szolgáltatójukkal

2018.04.09

A tavalyi számok alapján idén körülbelül 3,5 millió SIM-kártya adategyeztetése várható.

Megint simán fideszes lett Nógrád megye

2018.04.09

Salgótarján választókerületében 4 éve is elég sima Fidesz-győzelem volt. Akkor 37,64%-kal nyert Becsó Zsolt. Viszont két évvel a választások után volt egy nem várt fordulat, amikor az időközi salgótarjáni polgármester-választáson az MSZP jelöltjét választották meg a DK és TVE támogatásával. Azért is volt ez nagy meglepetés, mert a felmérések szoros küzdelmet jósoltak a Fidesz színeiben induló Simon Tibor és ellenfele, Fekete Zsolt között, de végül az MSZP-s hatalmas fölénnyel, 12%-os különbséggel nyerte a választásokat.

Totál elbillent a kiskunhalasi Jobbikos körszakáll

2018.04.06

A tanújelek szerint megvalósul a Rapülök slágerének a refrénje Kiskunhalson, miszerint egy „icipici Hitler” tör a hatalomért a városban Farkas Gergely személyében. A Jobbik Kiskunhalasi képviselőjelöltjét láthatóan annyira felbíztatták a jólfizetett rajongótáborának a tagjai, hogy láthatóan a józan esze is elhagyta.

Bejárta Görbeországot a Nógrád megyei kormánymegbízott

2018.04.06

Dr. Szabó Sándor, a Nógrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a megye mind a 131 településvezetőjével találkozott, egyeztetett az elmúlt évek során. A feladat önként vállalt volt annak érdekében, hogy a térségről egy teljes képet kaphasson első kézből, közvetlenül a nógrádi települések vezetőitől.

Kezdődik a Tarjáni Tavasz Salgótarjánban

2018.04.05

A sokszínű kultúra jegyében szervezik az idei Tarjáni Tavaszt, a következő két hónapban közel hatvan rendezvény szerepel Salgótarján legnagyobb művészeti fesztiváljának programjában.

Újra itt a lehetőség: országos pályázat indul a közösségi falfelületek megújítására

2018.04.04

Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek is jelentkezhetnek a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatokat április 30-ig az egyesület weboldalán nyújthatják be.

Csoki nyuszi és tojást kaptak húsvétkor Nógrádban a sofőrök

2018.04.04

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és illetékességi területén lévő valamennyi rendőrkapitányság részt vett a 2018. április 2-i megyei balesetmegelőzési kampányban. 

Nagyon kevesen igénylik Nógrádban a CSOK-ot

2018.04.03

Az indulás, 2016 januárja óta 11,2 milliárd forint összegű családi otthonteremtési kedvezmény támogatást folyósított a K&H az ügyfeleinek - közölte a pénzintézet annak kapcsán, hogy könnyebbé vált a csok támogatások igénylése március 15-től.

Elkészültek a négysávos 21-es főút legújabb szakaszával

2018.03.31

A HE-DO és a Swietelsky kivitelezésében kialakított 6,55 kilométeres útvonal az M3-as és Salgótarján közötti gyorsabb kapcsolatot lehetővé tevő projekt fontos része.

Palóc húsvét a füleki várban

2018.03.30

A programra tojásdíszítéssel, népi hangszerek készítésével, és disznóvágással is várják az érdeklődőket.

Mávinform: változik a vonatok menetrendje a húsvéti hosszú hétvégén

2018.03.29

Március 29-én a pénteki, 31-én és április elsején az ünnepnapi, 2-án a vasárnapi, 3-án pedig a szokásos munkanapi menetrend szerint közlekednek a vonatok - tájékoztatta a MÁV csütörtökön az MTI-t.

Közbiztonsági referensek továbbképzését tartották Nógrád megyében

2018.03.28

Közbiztonsági referensek továbbképzése zajlott a napokban a Balassagyarmati Polgármesteri hivatalban.

Pályafelújítás miatt a Keletiből nem indul és nem érkezik sebesvonat Somoskőújfalura

2018.03.27

Szerdán megkezdődik a pályafelújítás a Budapest-Hatvan vasútvonal Isaszeg és Gödöllő, valamint Aszód és Tura állomás közötti szakaszán, ezért május végéig számos vonat módosított menetrend szerint közlekedik - közölte a MÁV kedden az MTI-vel.

Tizenhét riasztásuk volt hétvégén a nógrádi tűzoltóknak

2018.03.26

A Nógrád megyei tűzoltókat tizenhét alkalommal riasztották az elmúlt hétvégén. Az esetek közül négy téves jelzésnek, kettő pedig a tűzoltók kiérkezését megelőzően felszámoltnak minősült.

A tavalyihoz hasonló forgalomra számítanak az édességgyártók húsvétkor

2018.03.25

a magyarok a tavalyi húsvéti szezonban 900 tonna csokoládéfigurát vásároltak, ami 20 százalékos emelkedés 2016-hoz képest.