2024.04.16, Kedd
Véget ért a salgótarjáni gyermektábor
police.hu

Véget ért a salgótarjáni gyermektábor

police.hu

2020.07.07. 18:38

A rendőrök idén is több játékos foglalkozással, bűn-és balesetmegelőzési ismeretekkel színesítették a tábort.

Hirdetés

2020. június 29-e és július 3-a között rendezte meg az „Iskola rendőre” program nyári táborát a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmeglőzési Bizottsága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság.

Az 54 fős tábor programjai között a bűn- és baleset-megelőzési témájú ismeretek elsajátítása mellett a felelős állattartás és a csapatépítő tréningek, akadálypályák, sportversenyek is kiemelt szerepet kaptak. A foglalkozások célja a szórakozás és az ismeretszerzés mellett a helyes viselkedésmódra nevelés, és a közlekedési ismeretek bővítése volt.  

A gyerekek kipróbálhatták az MH 2 Vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred mobil akadálypályáját, ami kúszófolyosóból, billenőpadlóból és varia padlóból ált. A rendőrség kezdeményezésére a felelős állattartás jegyében a táborozók előadást és bemutatót tekinthettek meg a Mancs a Szívben Állatvédő és a Karancs Mentőkutyás alapítványok előadásában. A gyerekek és a szülők több konzerv állateledlet és több, mint 100 kilogramm száraz kutyatápot gyűjtöttek össze, melyet a balesetmegelőzési bizottság tagjai 2020. július 3-án adományoztak oda a Mancs a Szívben Állatvédő Egyesületnek.

AktuálisNógrád Megyei Rendőr-főkapitányságtábor