2024.03.28, Csütörtök
Állandó társulata lett a Zenthe Színháznak

Állandó társulata lett a Zenthe Színháznak

Zenthe Ferenc Színház

2020.06.27. 12:53

Kellemes hangulatú ebéd keretein belül ismerkedtek meg egymással a Zenthe Ferenc Színház társulatának tagjai. Június 18-án a salgótarjáni Kulacs étteremben vendégelte meg a színház vezetősége az újdonsült, immár állandó társulati tagokat.

Hirdetés

A családias hangvételű eseményen bemutatkoztak egymásnak a régebben, illetve újonnan érkezett színészek, a színház vezetősége és munkatársai. Simon Lajos színházigazgató és Susán Ferenc produkciós igazgató beszédében ismertette a csapat előtt álló feladatokat, programokat, előadásokat. Szó esett a repertoáron lévő produkciók szerepátvételeiről is, bár vendégművészek továbbra is részt vesznek az előadásokban, a Zenthe Ferenc Színház saját produkcióiban a leszerződtetett tagok fogják átvenni az előadások karaktereit.

Az állandó társulat az egyik feltétele annak a támogatásnak, amely a színház működtetéséről Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között jött létre, s amely három évre biztosítja a teátrum működését.

Az ebédet követően lehetőség nyílt az ismerkedésre, szakmai beszélgetésekre, egyeztetésekre és az aláírt szerződések is borítékba kerültek.

A színház tagjai között köszönthet 4 egyetemista fiatalt is, akik kétéves szakmai gyakorlatukat töltik el Salgótarjánban. Bocskai Virág, Hege Veronika, Kecskés Alexisz és Móczár Bence a Kaposvári Egyetem tanulói, akik legtöbb idejüket immár Salgótarjánban töltik.

A fiatalokon kívül Kökényessy Ági, Házi Anita, Albert Péter, Vándor Éva, Hajdu Tibor, Rácz János, Kaszás Gergő, Bozó Andrea, Farkas Zoltán, Erdélyi Gábor, Baksa Imre, Jókai Ági, Máté Krisztián, P. Kerner Edit, Kántor Zoltán és Mikecz Estilla alkotja a színészkoszorút.

A Zenthe Ferenc Színház a 2020/21-es évadban 6 bérlethez tartozó (Tanulmány a nőkről, Dollárpapa, A nagymama, Énekes madár, IV. Henrik, A tanítónő) , 2 bérleten kívüli (Hét randi, Süsü, a sárkány) és 3 felolvasószínházi premierrel készül.

AktuálisZenthe Ferenc Színház