2024.04.19, Péntek
Augusztusban indulnak Balassagyarmat újabb beruházásai

Augusztusban indulnak Balassagyarmat újabb beruházásai

Balassagyarmat Városháza

2019.06.07. 13:05

Minden akadály elhárult a kerékpárutak és a Kóvári-Ady utcai új körforgalom kivitelezése előtt.

Hirdetés

Mindkét tervcsomag (1. Ady-Kóvári u. körforgalom, 2. Ady-Ipari park és Szügy-Bgy Buszpályaudvar közti kerékpárút szakasz) megkapta az építési engedélyt és a szakhatósági hozzájárulásokat. Mindkét tervcsomag túl van a kerékpárforgalmi országos tervzsűri egyeztetésen, ahol apró forgalmi táblákra vonatkozó változtatásokkal jóváhagyták. Elkezdődött a közbeszerzési dokumentáció összeállítása az engedélyes tervek alapján.
Eredményes közbeszerzési eljárás esetén augusztusban megindul a kivitelezés.

A beruházás várhatóan jövő tavasszal fejeződik be, de a menetrend szerint már idén elkészül a Kóvári-Ady kereszteződés körforgalmi átépítése, megszüntetve ezzel a 2003-ban balesetveszélyesnek épített csomópont forgalmi nehézségeit, és az Ady Endre utcáról kihajtó autók rendszeres torlódását.

Továbbá mintegy 5 kilométer új kerékpárút létesül, ezzel jelentősen javul a biciklisták helyzete, teljesen biztonságossá válik az Észak-Déli és a Penny-Nyugati Ipari Park közti kerékpáros forgalom, dél felé egészen a szügyi evangélikus műemlék templomig bringázhatnak a kétkerék szerelmesei.

AktuálisBalassagyarmatkerékpárútkörforgalom