2024.04.24, Szerda
Mintegy félszáz határmenti kerékpáros rendezvény létrejöttét segíti az ITM

Mintegy félszáz határmenti kerékpáros rendezvény létrejöttét segíti az ITM

Innovációs és Technológiai Minisztérium

2019.02.17. 10:32

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium 23 millió forinttal támogatja a környezettudatos szemléletet erősítő, határokon átnyúló kerékpáros túrák, programok megvalósítását a „Kerékpárral 7 határon át” programsorozatban.

Hirdetés

A pályázat célja a környezetbarát, egészséges és biztonságos kerékpározás, a határon átnyúló kerékpáros útvonalak népszerűsítése. A támogatott rendezvények hozzájárulnak a határmenti térségek és települések kulturális, történelmi, építészeti és természetvédelmi értékeinek megismertetéséhez, a szomszédos országokkal és magyarlakta területeikkel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítéséhez. A túrák elősegítik a biztonságos közlekedésre nevelést, a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályok tudatosítását és elmélyítését, a gyakorlati kerékpár-használati ismeretek megszerzését, a csoportos kerékpározás kultúrájának terjedését.

 

Az idei kiírásban hazai és határon túli egyesületek, közalapítványok, települési önkormányzatok vagy intézményeik nyerhetnek el pályázatonként legfeljebb félmillió forintot az országhatáron átlépő kerékpáros programjaik, túráik megvalósítására. A minisztérium a beadott pályázatok tervezett költségkeretétől függően legalább 46 pályázat támogatását tervezi. Egy pályázó csak egy pályázatot nyújthat be, de abban akár több kerékpáros rendezvényhez is kérhet vissza nem térítendő hozzájárulást.

 

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. március 12. 24 óra. Az igényeket áprilisban bírálják el. Az utófinanszírozási formában nyújtott támogatás az egyedi döntést követően, 2019. október végéig megvalósuló rendezvényekhez használható fel.

 

A „Kerékpárral 7 határon át” idei pályázati kiírása és a benyújtandó dokumentumok a kormányzati honlapon érhetőek el.

AktuáliskerékpározásInnovációs és Technológiai Minisztérium