2024.04.20, Szombat

Nógrádban jó úton halad az ifjúságnevelés

Országos Polgárőr Szövetség

2018.11.13. 08:35

Közeleg az évvége, a megyei szövetségek már gőzerővel készítik a beszámolókat az OPSZ által meghirdetett nagyobb projektek teljesítéséről. A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is örömmel közölte a Család-, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Program kapcsán elért eredményeket.

Hirdetés

Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke büszkén közölte, hogy Nógrád megyében, a Család-, Gyermek- és Ifjúságvédelmi Program keretén belül már az év elején emléktúrát szerveztek a balassagyarmati ifjú polgárőröknek, melynek végén új tagok fogadalomtétele és avatása is sor került. Egy másik alkalommal az ifjú polgárőröknek tartottak megyei napot, ahol a fiatalok nagy létszámmal vettek részt. A polgárőr szakmai beszélgetéseken és a sportversenyeken túl a fiatalok rendőrségi, katasztrófavédelmi, büntetés-végrehajtási, honvédségi illetve NAV-os bemutatókat is láthattak.


A nyár folyamán egy több településen átívelő kerékpártúrát teljesített három korosztályban a héhalomi ifjúság, egy másik alkalommal pedig a Mikszáth Kálmán iskola lőterén mérhették össze lövésztudásukat.


A már hagyományos „kék lámpás” nap keretében az ifjú polgárőrök és iskolai tanulók polgárőr és rendészeti ismeretekből vetélkedtek Balassagyarmat főterén.


A Járási Bűnmegelőzési Polgárőr egyesület Nyírjesi Oktatási Központjában Ifjúsági Tábor megrendezésére került sor négy napon keresztül, ahol mindennap más rendészeti szerv mutatkozott be illetve mutatta be munkáját. Így a fiatalok első kézből ismerkedhettek meg a Rendőrséggel, a Katasztrófavédelemmel, a büntetésvégrehajtási, a NAV és a honvédségi feladatokkal. A táborlakóknak lehetőségük volt a lovas polgárőrök jóvoltából lovas és lovaglási ismeretek elsajátítására is. Külön öröm volt, hogy a táborozást az OPSZ elnöke, dr. Túrós András is támogatta.

A nyár folyamán az ifjú polgárőrök Salgótarjánban egy haditorna-versenyen, illetve a Pásztói rendőrkapitányság épületében egy szakmai konferencián is részt vehettek. Az utóbbi eseményen képviselve voltak a családsegítők, rendőrök, polgármesterek és polgárőrök is, de a térség országgyűlési képviselője is jelen volt.

Végezetül Vass Miklós kiemelte, a Mikszáth Kálmán szakiskola rendészeti képzésben részesülő tanulói közül az iskola évzáró ünnepségén - a megyei szövetségtől - öt jól tanuló ifjú polgárőr kapott tárgyjutalmat.
 

forrás: opsz.hu

AktuálisNógrád Megyei Polgárőr Szövetségifjúságnevelés