2024.04.20, Szombat

Pályaorientációs nap Balassagyarmaton

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.03.13. 11:22

A balassagyarmati Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium meghívására pályaorientációs napon vett részt a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség, valamint a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság.

Hirdetés

A nap keretében elsőként Podholiczki Erik tűzoltó főhadnagy, a szécsényi katasztrófavédelmi őrs katasztrófavédelmi megbízottja tartott tájékoztatót a középiskolások számára arról, hogyan lehet valaki a beavatkozó állomány tagja, milyen feltételeknek kell megfelelnie egy tűzoltónak, valamint beszélt a tűzoltó-parancsnokság és katasztrófavédelmi kirendeltség felépítéséről, funkciójáról és működéséről.

A továbbiakban Galanics Petra tűzoltó főhadnagy, a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság katasztrófavédelmi megbízottja tartott előadást a Nemzeti Közszolgálati Egyetem katasztrófavédelmi alapszakának képzéséről és a bekerülési feltételekről, majd ismertette a katasztrófavédelem feladatköreit és az integrált hatósági feladatrendszert.

A nap második felében a balassagyarmati hivatásos tűzoltó-parancsnokság állománya tartott bemutatót az általános iskolások számára a tűzoltók által használ eszközökről és a tűzoltóságon használatban lévő gépjárműfecskendőkről. A gyerekek kipróbálhatták, hogy milyen a bevetési egyenruhát viselni és a fecskendőn ülni, emellett minden felmerülő kérdésükre is készséggel válaszoltak nekik a tűzoltók.

AktuálisBalassagyarmatNógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság