2024.04.20, Szombat

Ötven év felettiek focitornáját rendezték Balassagyarmaton

nograd.mlsz.hu

2018.03.02. 15:00

A balassagyarmati öregfiúk labdarúgó csapata 2018. február 25-én, szombaton rendezte meg labdarúgó tornáját, melyet a 2002 augusztusában elhunyt egykori elnökük, Horváth Béla emlékére már hatodik alkalommal szerveztek meg.

Hirdetés

Horváth Béla évtizedeken keresztül dolgozott Balassagyarmat sportjáért. Munkája során többek közt sportfelügyelőként, a városi sportegyesület elnökeként, a városi sportintézmények vezetőjeként, majd nyugdíjba vonulását követően a tenisz egyesület elnökeként tevékenykedett. A rendezvény megnyitásakor egyperces gyászszünettel emlékeztek a névadó mellett korábban elhunyt csapattársaikra, valamint az SBTC korábbi kiváló labdarúgójára, a 2017 nyarán elhunyt Kriskó Lajosra.

A négy csapatos torna 25 perces mérkőzései során színvonalas, sportszerű mérkőzéseket láthattak az érdeklődők, a torna hangulata a régi idők labdarúgásához, a csapatok egymás iránti kapcsolatához méltó volt. A csapatokban egykori NB I-es- Cséki János, Földi Attila, Oláh Béla, Szalai István, Tarlósi István- NB I/B-s-Garai Csaba, Gyetvai László, Hugyecz János, Sági László, Stark János- NB II-es- Bendik LAjos, Jelen István- játékosokat láthattak, köszönthettek a kilátogató nézők.

Az SBTC csapata első alkalommal vett részt a tornán és remekül élt a vendégjoggal, mert kapott gól nélkül tudta lehozni mérkőzéseit és tornagyőzelemmel zárta balassagyarmati fellépését. Igaz, első mérkőzésükön mindössze egy góllal bizonyultak jobbnak a kiváló erőkből álló, remekül futballozó Csitár öregfiúk csapata ellen. A balassagyarmatiak elleni hatpontosok csatájában- mely mérkőzés kezdőrúgását a balassagyarmatiak 75 éves doyenje, a karancsaljai születésű Pál Márton végezte el- pedig igazi taktikai csatában, hiszen négy perccel a vége előtt még döntetlen volt az állás, de végül érvényesült a papírforma, ezt a mérkőzést is a rutinosabb, jobb játékosokból álló STC húzta be. A bronzmeccsen már kettő góllal vezetett a Csitár, innen egyenlített a Nagyoroszi, majd végül az utolsó pillanatban szerzett góllal nyert az előbbi csapat.

Az eredményhirdetés során  a győztes csapat a torna névadójának özvegye, Horváth Béláné  által felajánlott serleget vehette át. A csapatok és a különdíjasok az MLSZ Nógrád Megyei Igazgatósága és a BSE öregfiúk csapattagjai dr. Muhari Géza orvosigazgató-főorvos, Csábi István igazgató által felajánlott díjakat, ajándékokat vehették át.

Eredmények:

Balassagyarmat-Nagyoroszi 2-1 Gl.: dr. Muhari, Ruzsin (og.) ill. Gál J.

SBTC-Csitár 1-0 Gl.: Garai Cs.

SBTC- Nagyoroszi 5-0 Gl.: Garai Cs., Gyetvai L., Oláh B., Sági L., Szojka F.

SBTC- Balassagyarmat 2-0 Gl.: Jenei I., Stark J.,

Csitár- Nagyoroszi 4-3 Gl.: Vaskor, Baráz, Komjáti I., Csernyik, ill. Varga I.(2), Makkai J.

 

A torna végeredménye: 1. SBTC 9 pont (8-0), 2. Balassagyarmat 6 pont (3-3), 3. Csitár 3 pont (3-4), 4. Nagyoroszi 0 pont (4-10)

Különdíjasok:

Legjobb kapus: Kovács János (Csitár)

Legjobb mezőnyjátékos: Stark János (SBTC)

Legjobb védőjátékos: Molnár József (Balassagyarmat)

Gólkirály: Garai Csaba (SBTC) és Varga István (Nagyoroszi)

AktuálisBalassagyarmatfocitorna