2024.03.28, Csütörtök
Szurdokpüspöki iskolája a legjobb versenyfelkészítő

Szurdokpüspöki iskolája a legjobb versenyfelkészítő

Salgótarjáni Szakképzési Centrum facebook

2018.02.18. 08:00

A „Legeredményesebb Versenyfelkészítő Iskola” vezetője és az első három helyezett, Kotroczó Zsombor, Gajder Gergő és Klein Dávid a Táncsics Gála díjkiosztóján, március 9-én veheti majd át a jutalmát.

Hirdetés

A Szurdokpüspöki Általános Iskola tanulói nyerték a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája beiskolázást segítő, tehetségkutató tanulmányi versenyének első három helyezését. A „Kis Informatikusok Közgés Versenyére” Kotroczó Zsombort, Gajder Gergőt és Klein Dávidot tanáruk, Gordos Judit készítette fel. Teljesítményükkel a diákok a „Legeredményesebb Versenyfelkészítő Iskola” címet is megszerezték Szurdokpüspökinek.


A Táncsics Mihály Szakgimnázium és Szakközépiskola Akkreditált Kiváló Tehetségpontja és Minősített Tehetséggondozó Műhelye a továbbtanulni vágyó 7-8 osztályos tanulóknak immár négy éve kínálja informatikából a megmérettetés lehetőségét. Kovácsné Karácsony Éva, a közgés infóverseny főszervezője elmondta: céljuk a tehetségek felkutatása, fejlesztése és a későbbi tanulmányaik segítése. A versenyen résztvevők így újszerű feladatok megoldása közben ismerkedhettek meg az informatika több területével.
„Szerettünk volna a továbbtanulás előtt álló, az informatika iránt érdeklődő fiatalok számára lehetőséget biztosítani olyasfajta vetélkedésre, amelyet a verseny izgalma mellett az új dolgok megtanulása is érdekessé tesz – tette hozzá a Táncsics informatikatanára.


A versenyt egyébként három fordulóban tartották, s az alkalmazói szoftverek ismeretéről, szövegszerkesztésből, táblázatkezelésből és grafikus programok használatából, valamint informatikai és internet-alapismeretekből és logikai feladatokat algoritmizálásából kellett beszámolni. A tehetséggondozó informatika verseny döntőjén pedig a feladatokat már egyénileg kellett megoldani.

AktuálisSalgótarjáni Szakképzési CentrumLegeredményesebb Versenyfelkészítő Iskola