2024.04.25, Csütörtök

Nógrádban is hódít a B33

kosarsport.hu

2018.02.09. 16:00

A Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség meghirdeti négy tornából álló 3x3-as nyílt megyei bajnokságát, melyre négy fős csapatok jelentkezését várják. Nevezési határidő: 2018. február 23., péntek, 12 óra.

Hirdetés

A 2018. évi 3x3 Kosárlabda Nógrád Megyei Bajnokság (a továbbiakban: HE-DO Nógrád Megyei 3x3-as Bajnokság) a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (a továbbiakban: FIBA) által elindított, szabályozott formában, teremben játszott 3-3 elleni kosárlabda (összefoglaló néven 3x3) igazolt és amatőr kosárlabda játékosok számára elérhető nyílt versenye, melyet a Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség (a továbbiakban: NMKSZ) rendez az MKOSZ jóváhagyásával. 

 

A FIBA által elindított 3x3 kosárlabda játék célja a széles körben történő megismertetés, a benevezett csapatok számára versenyzési lehetőség biztosítása, a közönség kulturált szórakoztatása, a sportág népszerűsítése a kosárlabdázó fiatalok széles tömege körében azzal a céllal, hogy 5-5 kosárlabda mellet lehetőséget legyen kisebb közösségek számára is a kosárlabdázásban versenyezni. A „HE-DO Nógrád Megye 3x3 Kosárlabda Megyei bajnoka” cím, valamint a további helyezések eldöntése.

 

A bajnokság nyílt, azaz a bajnokság tornáin magyarországi egyesületek 4 fős csapatai mellett részt vehetnek nem csak egyesületi igazolt játékosokból álló, vagy nem csak egy egyesület játékosaiból álló csapatok is, amennyiben (a minden csapatra érvényes) nevezés feltételeit teljesítették.

Egy egyesület több csapatot is indíthat, de egy játékos csak egy csapatban játszhat.

A HE-DO Nógrád Megyei 3x3-as Bajnokság tornáinak mérkőzésein csak a szabályosan nevezett csapatok azon játékosai szerepelhetnek, akik játékjogosultsággal rendelkeznek, és elfogadják a Játékos Nyilatkozatban szereplő feltételeket.

 

A HE-DO Nógrád Megyei 3x3-as Bajnokságra nevezni elektronikus úton, a NMKSZ email címére elküldött nevezési lappal lehet (NMKSZ email címe: [email protected]). A mellékelt nevezési lap beküldési határideje: 2018. február 23., péntek, 12 óra.

A nevezés elfogadásának feltétele a nevezési díj megfizetése. A nevezési díj összege csapatonként 20.000,- Ft. A nevezési díj magában foglalja négy játékos számozott felszerelését (feliratozott mez és nadrág) és a tornák rendezési költségét.

 

Az alapszakasz három különböző időpontban rendezett tornából áll. Az alapszakasz végeredményének megállapításánál mind a három tornán elért helyezés számít. A csapatok helyezése egyben a tornán elért pontszámot is jelenti, a három torna pontszámait összegezve alakul ki az alapszakasz végeredménye. Pl. Az első tornán a csapat a II. helyen végzett, akkor ezért 2 pontot kap, a második és a harmadik tornán egyaránt a III. helyen végzett, azaz 3-3 pontot szerzett. Összesen 8 pontja lett az alapszakasz után. A tabellán a legkisebb pontszámmal rendelkező csapat foglalja el az első-, a legmagasabb pontszámmal rendelkező pedig az utolsó helyet. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak. A negyedik torna a rájátszás. A rájátszásra az alapszakasz első nyolc csapata jogosult. A rájátszás lebonyolítása kuparendszerben történik.

 

Tornák időpontjai

Alapszakasz. 1. forduló: március 24. vagy 25. 2. forduló: május 26. vagy 27. 3. forduló: szeptember 15. vagy 16. Rájátszás: november 24. vagy 25.

 

A bajnokság mérkőzésein csak az a játékos szerepeltethető, aki szerepel csapata nevezési listáján, illetve azon a csoportos játékengedélyén, amit a NMKSZ kiad.

A tornákon sportorvosi engedélyt nem kérnek, mindenki a saját felelősségére vesz részt a rendezvényeken. A mérkőzések napján a helyszínen minden játékosnak nyilatkoznia kell, hogy egészséges és tudja vállalni a játékot.

A HE-DO Nógrád Megyei 3x3-as Bajnokság felnőtt bajnokság, minden olyan játékos kaphat játékengedélyt, aki 2002. január 1-je előtt született.

Egy játékos az adott bajnokságban csak egy csapatban szerepelhet. Különleges esetekben az NMKSZ versenybizottsága ettől eltekinthet.

 

A rájátszás első nyolc csapata oklevél, az első három csapat érem és serleg díjazásban részesül. Az NMKSZ egyéni különdíjakat is kiad.

forrás: Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség

AktuálisNógrád Megyei Kosárlabda SzövetségHE-DO Nógrád Megyei 3x3-as Bajnokság