2024.04.19, Péntek

Kamarai beszélgetések Salgótarjánban

Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

2018.02.05. 20:55

Az idei első programra február elsején került sor a Tarján Vendéglőben, ahol elsőként Görög Ibolya protokoll szakértő „Európaiság – hitelesség – protokoll” címmel tartott előadást a társasági illemszabályokról, a hétköznapi és üzleti viselkedéskultúra útvesztőiről, a mindennapi "európai" viselkedés részleteiről.

Hirdetés

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2016-ban Nógrád megye vállalkozói, cégvezetői  részére – a szakmai együttműködések erősítése érdekében – „Kamarai beszélgetések”  elnevezéssel indította útjára azt a rendezvénysorozatot, melyen minden alkalommal más-más neves előadóval és Nógrád megyei vállalkozás bemutatkozásával találkozhatnak a programokon résztvevők.

Görög Ibolya missziójának érzi, hogy ne csak a protokollt oktassa, hanem viselkedéskultúrára tanítson. Ez a belépő Európába ugyanis, és alapfeltétel az európai üzleti életben. Hiányában nehezen tudnak kilépni a magyar, köztük a nógrádi cégek a világpiacra, mert ha egy hibát vétenek a tárgyalások során a hazai vállalkozók, megkérdőjeleződik a termékeik minősége is – hangzott el a beszélgetésen.

 

A hagyományoknak megfelelően a fórumon bemutatkozott egy Nógrád megyei vállalkozás is. Ezúttal Kreicsi László, a Nordtechnik Kft. tulajdonosa tájékoztatta a jelenlévőket cégük tevékenységéről.

 

Mint ismert, a Kreicsi család tagjai által alapított salgótarjáni székhelyű Nordtechnik Kft. a Videotechnika Állami Vállalat tradicionális tevékenységét, híradástechnikai eszközök fejlesztését, gyártását, telepítését, karbantartását vette át 1997-es alapításakor.

 

A társaság eddig mintegy 100 tv-átjátszó berendezést gyártott vagy helyezett üzembe Magyarországon, számos országos tenderen nyertesként valósított meg és létesített TV- és FM-rádió antennarendszert. A cég az országos digitális-tv műsortovábbítás munkáiban már a kísérleti fázistól részt vesz, vezető híradástechnikai világcégekkel dolgozik együtt vagy végez részükre munkát.

AktuálisSalgótarjánNógrád Megyei Kereskedelmi és IparkamaraKamarai beszélgetések