2024.04.23, Kedd
Cél a balesetek megelőzése

Cél a balesetek megelőzése

police.hu

2018.02.16. 13:24

Pásztón és környékén tartottak fokozott ellenőrzést a rendőrkapitányság munkatársai.

Hirdetés

A Pásztói Rendőrkapitányság munkatársai 2018. február 15-én a biztonságos közlekedés, a balesetek megelőzése, valamint a bekövetkezett balesetek során keletkezett sérülések fokának enyhítése érdekében tartottak fokozott közúti közlekedési ellenőrzést a rendőrkapitányság illetékességi területén. A rendőrök kiemelt figyelmet fordítottak az ittas járművezetők kiszűrésére, a passzív biztonsági eszközök - vagyis a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer és a bukósisak - előírásszerű használatának ellenőrzésére, valamint a kézben tartott mobiltelefon vezetés közbeni használatára.

 

A járőrök a nap során 80 sofőrt ellenőriztek, öt gépjárművezetőt - kisebb súlyú közúti közlekedési szabály megszegése miatt - figyelmeztetésben részesítettek, négy fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg két fő ellen szabálysértési feljelentéssel éltek. Az ittasság ellenőrzés egyetlen esetben sem zárult pozitív eredménnyel, így ittas járművezetés gyanúja nem merült fel.

Kérik a gépjárművezetőket, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vegyenek részt a közúti forgalomban! Szeszes ital fogyasztása után ne üljenek volán mögé, továbbá mindig tartsák szem előtt, hogy a balesetek jogkövető magatartással, körültekintő vezetéssel és egymásra történő odafigyeléssel megelőzhetőek!

AktuálisPásztói Rendőrkapitányságközúti közlekedési ellenőrzés