2024.03.29, Péntek
Nógrádban fogták el az iraki embercsempészt

Nógrádban fogták el az iraki embercsempészt

police.hu

2018.01.18. 17:00

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást egy 36 éves iraki férfival szemben.

Hirdetés

A rendőrök 2018. január 17-én 13 óra 18 perckor Balassagyarmat közelében, a Szlovák Köztársaság felé vezető 222-es úton ellenőriztek egy német honosságú személygépkocsit. A járműben az iraki sofőrön kívül 5 fő iráni állampolgár is tartózkodott, akik magyarországi ideiglenes tartózkodási engedéllyel ugyan rendelkeztek, azonban Magyarország – azon belül Balassagyarmat – területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak. A nyomozás adatai szerint az iraki férfi anyagi ellenszolgáltatásért cserében akarta az iráni személyeket illegálisan Németországba szállítani.

Az iráni állampolgárokat a rendőrök a meghallgatásukat követően visszakísérték a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Balassagyarmati Közösségi Szállására. Ellenük a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményezett.

Az iraki állampolgárságú sofőrt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, majd embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A csempészéshez használt személygépkocsit a hatóság lefoglalta.

AktuálisNógrád megyeembercsempész