2024.03.29, Péntek

Keresik az év diáktervezőjét

Salgótarjáni Szakképzési Centrum

2018.01.23. 10:42

Országos, sőt Kárpát-medencei szakmai versenyt hirdet a Salgótarjáni Szakképzési Centrum, a Siemens világszerte elismert és használt Solid Edge tervezői programjának csapatával és annak magyarországi forgalmazójával,a graphIT Kft-vel közösen.

Hirdetés

Szeretnénk megmutatni, hogy a Nógrád megyei szakképzésben világszinten jegyzett oktatási eszközökkel dolgozunk, s tagintézményünk, a Stromfeld mérnök-tanárai is olyan ismeretekhez juttatják a diákjaikat, amelyek piacképesek, s az itt végzettek a megszerzett ismereteik révén komoly szakmai karrier előtt állnak – mondta elöljáróban az SSzC főigazgatója. Gembiczki Ferenc hangsúlyozta: „a Kormány kiemelt figyelmet fordít a jövő szakembereinek képzésére, ezért a szakképzési centrumokon keresztül biztosítja mindazokat a feltételeket, amelyek a legkorszerűbb ismeretek megszerzéséhez szükségesek. A nógrádi szakiskolákban az utóbbi években több száz millió forint értékű fejlesztéseket hajtottunk végre, s külön öröm, hogy a duális képzéshez olyan partnereket találunk, akik világszínvonalon végzik a tevékenységüket.” 
A főigazgató elismerésnek és kihívásnak is tekinti a verseny megrendezését, s kifejezte reményét, hogy a döntő idején a megyében működő élvonalbeli vállalkozásoknak is egy olyan seregszemléjét tudnak majd biztosítani, amely jövőképet ad az itt élő, illetve a Kárpát-medence távolabbi tájairól ide látogató középiskolásoknak, illetve főiskolásoknak, egyetemistáknak. 

 

Bozó János, a Stromfeld tagintézményvezetője is a duális képzés fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, tanulóik gyakorlat-orientáltak, jól felkészültek, rendszeresen részt vesznek országos szakmai seregszemléken, s látogatják a legkorszerűbb gyárakat.

 

Bordás Áron, a verseny társrendezője, a graphIT Kft. marketing vezetője társaságukról elmondta: a Siemens PLM nemzetközi szoftverfejlesztő céget képviselik Magyarországon a 3D-s tervező, megmunkálás-tervező, végeselem analízis, termelésütemezés és digitális gyártási megoldások forgalmazásával. Olyan, világszerte népszerű CAD/CAM/CAE és PLM szoftvereket értékesítenek, mint a Solid Edge, az NX, a Teamcenter és a digitális gyártási, valamint logisztikai megoldásokat tartalmazó Tecnomatix termékcsalád. 2017 óta a graphIT Kft. – a korábbi Siemens együttműködés kiterjesztésével a – a Preactor nevű termelésütemező rendszernek is a forgalmazója. Bordás Áron kiemelte szakembereik fontosnak tartják a fiatal tehetségek fejlődését, továbbá, hogy a diákok a legkorszerűbb szoftverekkel tanulhassanak és dolgozhassanak, naprakész tudással rendelkezzenek, ezért is hirdették meg a Salgótarjáni Szakképzési Centrummal karöltve „Az év SOLID EDGE diák tervezője 2018!” 3D CAD tervezési versenyt értékes nyereményekért.

 

A fődíj havi százezer forintos ösztöndíj egy egész éven át, a második helyezett havi ötvenezer forintos graphIT-Solid Edge ösztöndíjat kap, de a harmadik helyezett Solid Edge haladó tanfolyamon való részvételi lehetőségéért, és az értékes tanfolyami- és tárgynyereményekért is érdemes a középiskolások és nappali tagozatos felsőoktatási hallgatóknak a 3D CAD tervezői versenyben küzdeni.


A nemzetközi verseny kétnapos döntőjét áprilisban a salgótarjáni Stromfeld-napokra időzítették, a pályázati feltételek és további információk a rendezvény honlapján (www.graphit.hu/azevdiaktervezoje) találhatók.

AktuálisSalgótarjáni Szakképzési Centrum