2024.03.28, Csütörtök
Gitártolvajokat fogtak a balassagyarmati rendőrök

Gitártolvajokat fogtak a balassagyarmati rendőrök

police.hu

2018.01.09. 14:00

A bejelentést követően rövid időn belül elfogtak három férfit.

Hirdetés

A sértett személyesen tett bejelentést a rendőrségen 2018. január 6-án, miszerint az édesanyja házából eltulajdonították az ott tárolt hangszereit.

A nyomozás adatai alapján egy 49 éves balassagyarmati és egy 30 éves felsőpetényi férfi 2017. augusztus 20-át követően, a sértett édesanyjának házába – a postaládába rejtett kulccsal – bement, majd onnan eltulajdonított öt gitárt. Az ellopott hangszerek közül egyet a 26 éves balassagyarmati társuk lakásán rejtettek el.

Megalapozott a gyanú továbbá arra is, hogy a három férfi 2017. december 30-án az esti órákban – ugyanolyan módszerrel – bement a sértett szülői házába, majd onnan további három nagy értékű gitárt lopott el.

Az eltulajdonított hangszerek közül kettőt a sértett részére 2018. január 5-én a 26 éves gyanúsított megvételre kínált. Másnap, az átadás helyszínén az „eladót” a rendőrök elfogták és az időközben beazonosított két társával együtt a rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök a megtartott házkutatások alkalmával az eltulajdonított 5 nagy értékű gitárt megtalálták és lefoglalták, az időközben értékesített 2 további hangszer lefoglalása folyamatban van.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányságon a nyomozók a 49 éves és a 30 éves férfit lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. A nyomozó hatóság előterjesztést tesz a két férfi előzetes letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségen.

A rendőrök a 26 éves balassagyarmati férfit lopás bűntett és orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, aki az eljárás során szabadlábon védekezhet.

AktuálisBalassagyarmati Rendőrkapitánysággitártolvaj