2024.04.25, Csütörtök

A régió második legjobb klubja lett a SAC

Nógrád Sportja

2018.01.29. 16:30

Idén is a Sport XXI-es versenysorozat terematlétikai fordulójával nyitotta az esztendőt a Salgótarjáni Atlétikai Club utánpótlása.

Hirdetés

Az egyesület Gödöllőn három csapatot állított ki, a fiatalok U11-ben ezüstérmet szereztek, míg U13-ban mindössze fél ponttal maradtak le a dobogóról.

A klub történetében először tudott három csapatot is kiállítani a terematlétikai állomáson. A betegségek és a havazás ellenére is 24 gyerek utazott Gödöllőre, ahol a régió legjobbjai várták őket. A SAC sikeresen gyúrta össze legjobbjait a kodályos, a karancsaljai és a balassagyarmati dózsás csoportjukból. Ezúttal is több szakágban kellett bizonyítaniuk a nyolcfős csapatoknak, a zsámolyszökdelés és váltófutások mellett helyből hármas-, illetve ötösugrás és medicindobás is szerepelt a programban.

Az U11-es korcsoportban a nógrádiak két számban is másodikak lettek, így a mindent besöprő csepeliek mögött megszerezték a második helyet. A 12 csapat között olyan klubokat utasítottak maguk mögé, mint a házigazda Gödöllő, a Veresegyház, a Cegléd, a Dunakeszi vagy a Maglód.

A nagyobbaknál két csapatot is beneveztek a SAC-osok, az erősebb csapat célja a minél előkelőbb helyezés megszerzése volt, míg a kezdők ismerkedtek a versennyel. A „Gepárdok” a gátváltóban és a medicindobásban is másodikak lettek, ami előrevetítette az előkelő helyezést. Végül fél pontos hátránnyal csúsztak le a dobogóról, ami így is előrelépés a decemberi fordulóhoz képest.

A verseny összességében a Mrakics Nikolett és Körmendy Nikolett vezette SAC a második legeredményesebb egyesületnek bizonyult a második és negyedik helyezésével. Ezzel bebizonyították, hogy a mezei futás mellett már terematlétikában is a régió meghatározó egyesületévé nőtték ki magukat, és megfelelő atlétikai pálya építése esetén szabadtéren is bele tudnának szólni a legjobbak dolgába.

Március elején a mezei futó fordulóval folytatódik a MASZ kiemelt utánpótlás programja.

 

 

AktuálisSalgótarjáni Atlétikai Club