2024.03.28, Csütörtök

2017. december 4-től 2018. február 28-ig szünetel az állandó nyitva tartás az Ipolytarnóci Ősmaradványok természetvédelmi területen. Ebben az időszakban csak négy különleges túra erejéig nyit ki az Ősfenyő Belépő látogatóközpont.

Hirdetés

A korábbi években a terület téli bezárásának elsődleges indoka a természet nyugalmának a biztosítása, az erdőkezelés és a terület karbantartása volt, idén azonban mindemellett a minőségfejlesztés is fontos szerepet játszik a téli felkészülésben. Megújul a 17 millió éves lábnyomokat bemutató nagycsarnokban található kiállítás, valamint bővül az itt kínált egyéb programok száma.

 

Az Ősmaradványok munkatársai komplex, gyakorlatorientált képzésben vesznek részt
Fotó: BNPI

 

Párhuzamosan a GUIDE@HAND Bükki Nemzeti Park Igazgatóság alkalmazásban elérhető, offline is használható többnyelvű audioguide rendszerben elkészül a teljes tanösvényhálózat bemutatása és kihelyezik a szükséges QR kódokat. Szintén az applikáción belül számos játék beépítésével elkészül egy gyerekeknek összeállított kalauz a tanösvényhálózat felfedezésére. Ezekhez kapcsolódva a látogatások tervezhetőségét online jegyfoglalási rendszerrel segíti a tervek szerint 2018 tavaszától a területet működtető Bükki Nemzeti Park Igazgatóság.

AktuálisIpolytarnócIpolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi TerületBükki Nemzeti ParkŐsfenyő Belépő látogatóközpont