2024.04.25, Csütörtök
Befejeződött a Salgótarjáni Lorántffy Zsuzsanna Kollégium külső energetikai korszerűsítése

Befejeződött a Salgótarjáni Lorántffy Zsuzsanna Kollégium külső energetikai korszerűsítése

Becsó Zsolt országgyűlési képviselő facebook

2017.12.03. 08:45

A kollégium komfortosabbá válik, működtetése gazdaságosabb lesz, villamos-energia felhasználása pedig minimálisra csökken.

Hirdetés

A salgótarjáni Lorántffy Zsuzsanna kollégium energetikai korszerűsítése 238,13 millió Ft támogatással valósult meg.
A nyílászárókból kiemelték a 2 rétegű üvegezést és helyette új, 3 rétegű üvegezést építettek be, amelyek teljesítik a hőtechnikai megfelelőséget. Az energetikai korszerűsítés részeként megújuló energiaforrás, 18kVA teljesítményű napelemes rendszert helyeztek el az épület tetőzetén.

A kivitelező NÓGRÁD „kas” Épületfelújító és Szigetelő Kft. kiválasztása közbeszerzési eljárással történt, a kivitelezési munkák a 2017. április 3. napján a munkaterület átadását követően kezdődtek, a szerződésben rögzített munkálatok elvégzésére a kivitelezőnek négy hónap állt rendelkezésére.

A kivitelezési munkák befejezését követően záró energetikai tanúsítványokkal igazolták az energiatakarékossági megfelelést.

 

Az SSzC főigazgatója a kollégium történetének legnagyobb beruházásáról kiemelte: az épület fenntarthatóságán túl a szakképzés infrastruktúrájának ezen fejlesztése elsősorban éppen azokat a diákokat célozta meg, akik hátrányos helyzetűek.

A Szakképzési Centrum az előző tanévtől már nem a Kisterenyei Gimnáziumban, hanem saját intézményében biztosít kollégiumi elhelyezési lehetőséget, a feltételek javításával a jobb iskolai előmenetelhez szeretné hozzásegíteni ezeket a diákokat


 

AktuálisSalgótarjánenergetikai korszerűsítésSalgótarjáni Lorántffy Zsuzsanna Kollégium