2024.04.26, Péntek

Átadták az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek 2017. évi pályázatán elnyert eszközöket

Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.12.28. 12:00

Az egyesületek összesen 14.674.290 forint értékben nyertek el támogatást, amelynek segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak.

Hirdetés

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázati feltételeinek idén huszonkét olyan önkéntes tűzoltó egyesület felelt meg, akik együttműködési megállapodásban állnak a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal.

 

 

2017-ben összesen hatszázmillió forintnyi támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. A pénzből százmillió forintot az önkéntes mentőszervezetek kapnak, a fennmaradó félmilliárd forint a tűzoltó egyesületekhez kerül: az önállóan beavatkozó egyesületek és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságokkal együttműködő egyesületek pályázhattak

A pályázaton elnyert eszközök ünnepélyes átadását december 22-én tartották meg a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, ahol Seres Tibor tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte az egyesületek képviselőit.

 

Balla Mihály, országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy Nógrád megyében az önkéntes tűzoltó mozgalom milyen aktívan jelen van és ezzel erősíti a mentő- tűzvédelmet. A képviselő gratulált a sikeres pályázatokhoz, s mint mondta, reményei szerint a ma újonnan átadott eszközök betöltik majd a funkciójukat, ezáltal is növelve Nógrád megye mentő- tűzvédelmét. Hozzátette, a korábbi évekhez hasonlóan idén is kizárólag hasznos, a köz érdekeit szolgáló eszközöket igényeltek, illetve nyertek el az egyesületek. Zárásként megköszönte az egyesületek egész éves munkáját, majd békés ünnepeket és eredményes új évet kívánt.

 

AktuálisNógrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságÖnkéntes Tűzoltó Egyesületektűzoltóeszközök