2024.04.19, Péntek

Önkéntes nagyköveteket keresnek a nógrádi geoparkba

Sokszínű Vidék

2017.11.13. 09:30

Magyarországon és Szlovákiában képzik a jelentkezőket.

Hirdetés

A Novohrad-Nógrád Geopark teljes mértékben az UNESCO Globális Geoparkok hálózatának része: a cím azonos értékű a Világörökség és az Ember és Bioszféra Program elnevezésű elismeréssel, ráadásul ez a világ első határon átnyúló geoparkja.

A napokban Facebook oldalukon hozták nyilvánosságra, hogy a Nógrádi Geopark Egyesület, a Novohrad-Nógrád Geopark Non-Profit Kft. és a Novohrad-Nógrád Geopark Jogi Személyek Társulása „geopark önkéntes nagykövete” képzést szervez.

 

 

Ki lehet önkéntes nagykövet?

A geoapark önkéntes nagykövete olyan önkéntes személy lehet, aki alkalomként – kizárólag a geopark területén – szakmai bemutatót tart a nyilvánosság részére. A képzésre jelentkezés feltétele, hogy a jelölt betöltötte a 18. életévét, pozitívan áll az önkéntességhez, széleskörű ismeretekkel rendelkezik a geopark értékeiről és területéről – beleértve a történelmet, geológiát, helyszíneket, idegenforgalmi szolgáltatásokat –, jó szervezési készségekkel rendelkezik, egészségi állapota jó, képes a terepen tájékozódni.

 

 

Az elméleti képzésre 2017 novemberének második felében és december elején Füleken és Eresztvényben kerül sor, a terepképzést a geopark területén 2018 januárjában közösen tartják a két ország jelöltjeinek. 

Forrás: Sokszínű Vidék

AktuálisFülekNovohrad-Nógrád GeoparkEresztvényÖnkéntes nagykövet