2024.03.29, Péntek

Felszámolták az óvodai zsúfoltságot Salgótarjánban

www.nhc24.hu

2017.11.03. 14:20

A város önkormányzata tavaly tavasszal támogatási kérelmet nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Hétszínvirág Tagóvoda felújítására. A pályázat 144 millió forint támogatást kapott.

Hirdetés

A projekt célja volt az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a már meglévő szolgáltatás fejlesztése volt, ami hozzájárulhat a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra való visszatéréséhez is. A kivitelezés során az épület új tetőt kapott, a helyiségek áthelyezésével és belső átépítéssel felszámolták a túlzsúfoltságot. A Hétszínvirág Tagóvodában a nevelés már a megszokott helyen, az uniós igényeket is teljes mértékben kielégítő, 21. századi épületben folytatódhat.

Az önkormányzat ezen felül támogatási kérelmet nyújtott be a Baglyasi- és a Körúti Tagóvoda korszerűsítésére is. Erre a célra hozzávetőleg 123 millió forintos támogatást ítéltek meg. Ennek keretében megújult a Salgótarjáni Összevont Óvoda Baglyasi Tagóvodájának épülete, valamint új eszközöket szereztek be, míg a Salgótarjáni Összevont Óvoda Körúti Tagóvodájában a nyílászárók cseréje valósult meg. A napokban a felújított Baglyasi Tagóvodát is átadták.

 

AktuálisSalgótarjánellátásfejlesztésóvodazsúfoltság