2024.04.24, Szerda
Átadták a salgótarjáni Gépipari iskola felújított tanműhelyét

Átadták a salgótarjáni Gépipari iskola felújított tanműhelyét

Salgótarjáni Szakképzési Centrum facebook

2017.11.27. 13:34

22,5 millió forintos felújítás valósult meg a Gépipari tanműhelyében.

Hirdetés

Átadták a Salgótarjáni Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskolája felújított tanműhelyét.

A 22 millió 225 ezer forintba került beruházáshoz 15 millió forintot a Nemzetgazdasági Minisztérium adott, a fennmaradó összeget az iskolát fenntartó szakképzési centrum saját forrásból biztosította.

Az átadási ünnepségen Becsó Zsolt, a Kelet-nógrádi körzet országgyűlési képviselője hangsúlyozta: „ a Kormány kiemelt figyelmet szentel a szakképzésre, az infrastrukturális feltételek javításával az eredményes szakember utánpótláshoz járulnak hozzá. Jelenleg is több szakképző intézményben zajlik felújítás, amelyek a korszerű oktatási feltételek megteremtését és a diákok támogatását szolgálják."

 

A salgótarjáni Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskola tanműhelyei jelentős felújításra szorultak, harminc-, sőt helyenként ötvenéves vízvezeték-csőrendszert kellett kicserélni, emellett szaniterek és burkolatok cseréjével megújultak az öltözők, mosdók, s korszerű világítást kapott a létesítmény – közölte Gembiczki Ferenc. Az SSzC főigazgatója hozzátette: a tanműhely részleges felújítása a szakképzési centrumok egyes tagintézményeinek felújítása céljára szolgáló keret terhére az NGM/11941-9/2016. számú Miniszteri Döntés alapján történt. Erre a célra a szaktárca 15 millió forintot különített el, a kivitelezési munkák teljes költsége 22.225.000- Ft-ot tett ki,, a két összeg közötti különbséget saját forrásai terhére vállalta a Szakképzési Centrum.

 

A felújítási munkálatok előkészítése még 2016. évben kezdődött. A tanműhely felmérése után kétlépcsős felújítást terveztünk, melynek első – kisebb – részét terjesztettük be a minisztérium 2017. évi támogatásra javasolt fejlesztési céljai közé. A költségvetésünk tartalmazta a vizesblokkok teljes felújítását a nyílászárók cseréjével, az ivóvíz, szennyvízvezetékek és a csapadékvíz elvezető rendszer cseréjét, valamint az elektromos hálózat és világítás felújítását. A nagyobb volumenű második ütem tartalmazza majd a tanműhely további nyílászáróinak cseréjét, a homlokzati hőszigetelést és a tetőszigetelést.

A támogatási döntés közlését követő ajánlattételi eljárás során a munkálatok elvégzésére a Nógrád „kas" Épületfelújító és Szigetelő Kft-t választottuk ki, és 2017. 08.23-én kötöttünk szerződést a kivitelezésére. A munkák befejezéséről a vállalkozó 2017. október 31-én tájékoztatta a Salgótarjáni Szakképzési Centrumot, a műszaki átadás-átvétel 2017. november 17-én zajlott le – egészítette ki az elhangzottakat. Gembiczki Ferenc megjegyezte: a tanműhely teljes felújítása a remények szerint 2018-ban megvalósulhat, a második szakasz előkészítése megtörtént és a Salgótarjáni Szakképzési Centrum 2018. évre tervezett felújításai között első helyre rangsorolta azt A minisztérium szakértő igénybevételével előzetes helyszíni felmérést kezdeményezett, mely során vizsgálták a felújítás indokoltságát, a műszaki tartalmat, és a kalkulált költségek alátámasztottságát. A bejárás alkalmával felvett jegyzőkönyvben rögzítették, hogy a 60 millió Ft-ot meghaladó költségvetésű második ütem első helyen rangsorolt felújítási célként támogatandó. A 2018. évi támogatási összeg rendelkezésre állása esetén a 2018-19-es tanévet már egy teljesen megújult tanműhelyben kezdhetik meg a GT diákjai.

AktuálisSalgótarjánSalgótarjáni Szakképzési CentrumStromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakgimnázium és SzakközépiskolaGépipari tanműhely