2024.03.29, Péntek

17 fiatal vállalta, hogy Salgótarjánban dolgozik tanulmányai után

salgotarjan.hu

2017.11.10. 12:15

Az “Itt van az otthonunk, itt van a jövőnk!” ösztöndíj keretében azoknak a hallgatóknak nyújt támogatást Salgótarján önkormányzata, akik vállalják, hogy tanulmányaikat befejezve salgótarjáni székhelyű vagy telephelyű munkáltatónál állnak munkába.

Hirdetés

Idén a tavalyinál kétszer több hallgatóval között szerződést a város. A hamarosan Salgótarjánban dolgozó leendő szakemberek között található orvos, tanár, jogász, közgazdász, természetvédelmi mérnök, műszaki menedzser, kertépítő mérnök, óvodapedagógus, gépészmérnök, gyógytornász, szociálpedagógusok és kommunikációs szakember is.

Fekete Zsolt polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki és a fiatalokhoz szólva a város jövőjével kapcsolatos reményének adott hangot. Mint fogalmazott, “a szemléletváltással, a rendszerváltás utáni szocializációval, lehet ti már másként látjátok a várost, az országot és a jövőt, mint mi, idősebbek. Reméljük, hogy meg tudjátok majd újítani, frissíteni a város életét. Azt gondoljuk, hogy ti – most tizenheten – akik tanulmányaitok befejezését követően diplomás fiatalként tértek vissza a városba, tudásotokat a város javára fogjátok majd használni”.

A fiatalok szülei mellett a foglalkoztatást vállaló, Salgótarjánban működő cégeknek is külön köszönetet mondott a polgármester. A háromoldalú szerződést munkaadói oldalról aláíró cégek és intézmények között a versenyszférában működő vállalkozások éppúgy vannak, mint önkormányzati, állami és nonprofit szervezetek.

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, a Novohrad–Nógrád Geopark Nonprofit Kft., a Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft., a Salgótarjáni Összevont Óvoda, a Salgótarjáni Tankerületi Központ, a Salgglas Zrt., az Uzoni Péter Gimnázium és Általános Iskola, a Szent Lázár Megyei Kórház, a Salgótarján és Térsége Egészségügyi-Szociális Központja, az Eresztvény Tour Kft. és a Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. mellett ebben az évben először csatlakozott a pályázati programhoz a Mitsuba Automotive Systems Kft. is.

 

AktuálisSalgótarjánösztöndíjItt van az otthonunk, itt van a jövőnk!