2024.04.25, Csütörtök

Téli nyitvatartási rend a Geopark Látogatóközpontjában

Novohrad-Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpont

2017.10.18. 10:31

Október 16-tól a Novohrad Nógrád Geopark Eresztvényi Látogatóközpontja a téli nyitvatartás szerint, minden nap 9:00 és 16:00 óra között várja látogatóit.

Hirdetés

A Novohrad-Nógrád Geopark a világ első határon átnyúló geoparkja (Magyarország, Szlovákia) amely tagja az Európai és Globális Geoparkok Hálózatának is.

 

A páratlan palóc vidék történelmi hagyományait, a tájat és közösségeket is egyesítő Novohrad - Nógrád Geopark fokozatosan építi ki és kapcsolja össze a látványosságokat a határ két oldalán: 64 magyarországi és 28 szlovákiai településen.

A Novohrad – Nógrád Geopark 2010. tavaszán vált az Európai Geoparkok Hálózatán (European Geoparks Network – EGN) keresztül az UNESCO égisze alatt működő, ahhoz való teljes jogú csatlakozásra váró Globális Geoparkok Hálózatának (Global Geoparks Network – GGN) hivatalos tagjává.

A geopark szervezet feladata a terület földtudományi, táji, természeti, ökológiai, archeológiai, történelmi és kulturális értékeinek megőrzése, bemutatása, geoturisztikai termékké formálása, ezáltal a helyi gazdaság fejlesztése.

AktuálisNovohrad-Nógrád GeoparkEresztvényi Látogatóközpont