2024.04.20, Szombat

Kiváló volt a szervezés a salgótarjáni Pisztoly OB-n

ST IPSC SE

2017.10.04. 13:38

Pribilla László a production divízióban nyert, és újdonsült magyar bajnokként állhatott a dobogó legfelső fokára.

Hirdetés

2017. szeptember 30-a új mérföldkővé vált az ST IPSC SE életében. Ezen a napon zajlott ugyanis a Magyar IPSC Országos Bajnokság Salgótarjánban, ahol az egyesület egyik versenyzője bajnok lett. 

A rendező szemlátomást elképesztő energiát fektetett a szervezésbe. A 12 pálya mindegyike kifogástalan minőségű és szakmailag is színvonalasan megtervezett volt. A rendezvény sikerre ítéltetett, hiszen az európai trendeknek minden szempontból maradéktalanul megfelelt, és a közel 160 résztvevő bizonyára pozitív élményekkel tért haza.

 

Az ST IPSC SE három versenyzője is nagyon jól érezte magát. A pályák gördülékenysége lehetővé tette, hogy a feladataikra koncentráljanak. Mindhárman más-más stratégiát választottak. Krisztián a legjobb találatokat akarta begyűjteni, Olivér a saját ritmusát akarta tartani, László pedig a két dolgot együtt akarta alkalmazni. Mint a díjátadó ceremónián kiderült, Pribilla László gondolata volt a célravezető taktika, s ezzel ő lett az új magyar bajnok a production divízióban.

Pribilla László: „Büszke és boldog vagyok, mert általam nagyra tartott és komoly eredményekkel bíró lövőket sikerült legyőznöm. Bevallom, nem számítottam bajnoki címre, mivel túl kevés időt tudok edzésre fordítani, s ez egyetlen sportágban sem nevezhető előnynek. Nagyon vártam a verseny napját, jóval többet készültem és gyakoroltam, mint azt a családom szerette volna. Egy fantasztikusan megrendezett és felépített, nemzetközi színvonalon kivitelezett versenyen vehettünk részt szombaton; nekünk csak arra kellett figyelnünk, hogy a tudásunk legjavát nyújtsuk, és el ne fogyjon a csoki. Tizenkét, szakmai szemmel nézve is kifogástalan pályán mértük össze tudásunkat, gyors, pattogós, villámgyors cselekvést igénylő, és több megoldást rejtő, kicélzósabb feladatokkal is szembesültünk. Az a szép az IPSC-ben, hogy soha nem találkozunk két egyforma pályával, így a felkészülésnek is speciálisnak kell lennie, ha eredményt szeretnénk elérni. Hálás köszönetem a salgótarjáni lőtérnek, a rendezőknek, a bíróknak, a segítőknek és minden egyes sportlövőnek, aki akár csak egy fél mondattal is segített, külön kiemelve Csefkó Pál (Fater), Gál Tibor és Christian Breitler mesteredzőket.”

 

Sólyom Olivér: „Sajnos a terveimmel ellentétben nem sikerült tartani a saját ritmusomat. A pályák nagy részén türelmetlen voltam, és nem tudtam visszafogni rohanó énemet. Ebből a jövőben megpróbálok majd előnyt kovácsolni, hiszen most előttem van egy rossz példa, hogyan ne versenyezzek. A saját nyűgeimet leszámítva a rendezvény fantasztikus volt. Gratulálok a rendezőnek, a versenyzőknek és a csapat »kistigrisének«. Végtelenül büszke vagyok Lacira. Azt hiszem, új seriff érkezett a városba.”

 

Tímár Krisztián: „Ezzel a versennyel lezárult a szezon. Betegség miatt volt egy nagyobb kihagyásom, ezért nem sikerült túl jól ez a megmérettetés. Mindenesetre nagyon tetszett a salgótarjáni rendezvény, kellemesen éreztem magam.”

 

 

ST IPSC SE versenyzőinek eredményei:

Pribilla László – production: OB – 1. hely (1/38 – 100%); Nemzetközi – 2. hely (2/63 – 86,41%)

Sólyom Olivér – standard: OB – 18. hely (18/55 – 62,18%); Nemzetközi – 22. hely (22/67 – 62,18%)

Tímár Krisztián – standard: OB – 43. hely (43/55 - 40,43%); Nemzetközi – 54. hely (54/67 – 40,43%)

 

ST IPSC SE támogatói: Ajándék Varázsló, By Tomorrow, KarcherKiss.hu, Árbár, P.O. Autó, ESA-empire

ST IPSC SE médiapartnerei: SporTime, Shooting Press, Presztízs Sport

AktuálisSalgótarjánMagyar IPSC Országos Bajnokság