2024.03.28, Csütörtök

A szátoki gyermekotthonba látogattak a Morning Show műsorvezetői

redlemon.hu

2017.10.03. 09:30

Stohl András őszintén beszélt az állami gondozásban élő fiataloknak a börtönben töltött élményeiről.

Hirdetés

Szombaton is együtt kezdte a napot Pataki Zita, Stohl András és Janklovics Péter. A Morning Show házigazdái ezúttal a Szátoki Margaréta Gyermekotthonba látogattak, hogy szebbé varázsolják az ott élő gyermekek mindennapjait. A Class FM műsorvezetői nem csak hasznos adományokkal érkeztek, de Magyarország legnagyobb online takarítócégének csapata is csatlakozott hozzájuk, hogy profi kezet nyújthassanak az őszi nagytakarításban.

A Morning Show célja, hogy szórakoztató tartalmaikkal jobbá tegye az emberek életét és segítsen abban, hogy pozitívan induljon a mindennapi pörgés.

Az élményekkel teli napindítás mellett ugyanakkor fontosnak tartja azt is, hogy felhívja a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra, kiálljon a jó ügyek mellett, segítséget nyújtva a rászorulóknak.

„Egy korábbi Morning Show adásban beszélgettünk Regős Judittal, a Szülők Háza Alapítvány elnökével, a Tegyél jót! program keretén belül, aki elmondta nekünk, hogy a Szátoki Margaréta Gyermekotthonnak nagy szüksége lenne anyagi és helyszíni segítségre egyaránt. Nem volt kérdés, hogy az ügy mellé állunk, és a hallgatók segítségével gyűjtést szervezünk nekik.  Zitával és Petivel személyesen vittük el számukra az adományokat, amit hatalmas örömmel fogadtak” – mondta el Stohl András.

Pataki Zita számára kifejezetten fontos volt a kezdeményezés, mivel fiatal korábban örökbefogadási ügyintézőként dolgozott, így pontosan tudja, hogy a tisztaság kardinális kérdés egy gyermekotthon számára, ebben pedig egy szakértő csapat nyújtott segítséget.

„Egyfelől nagyon örülünk, hogy segíthettünk ma a gyerekeknek, másfelől pedig egy gyermekotthonban az ember átértékeli a saját életét és azt is, hogy mi az, ami igazán fontos a számára”- mondta Garai Barbara a Rendi.hu marketing vezetője.

A fél napos program során a gyermekotthon lakói őszintén beszélgettek a Class FM Morning Show műsorvezetőivel. Stohl András megosztotta velük a börtönben tapasztalt élményeit, amit soha nem szeretne újra átélni, ezért a gyerekeket is arra bíztatta, hogy ebben semmi esetre se kövessék a példáját.

A Class FM mindhárom műsorvezetője elmondta, hogy hatalmas erőt adott nekik a gyerekekkel töltött nap, de tudják, hogy akkor tehetnek valóban fontos lépéseket, ha egy hosszútávú együttműködés részeként a jövőben is segíthetik a Szátoki Margaréta Gyermekotthon lakót, így azt ígérték, hogy még vissza fognak térni hozzájuk. Zita első lépésként felajánlotta, hogy online segíti azokat az állami gondozásban élő szátoki tanulókat, akiknek kérdésük van a magyar nyelvtannal kapcsolatban, a Class FM pedig további adománygyűjtésekkel és aktivitásokkal támogatja a jövőben a gyerekeket, hogy élhető környezetet teremtsen a számukra.

forrás: redlemon.hu

Galéria

AktuálisSzátokSzátoki Margaréta GyermekotthonMorning Show